С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов с трето място в квалификацията на гигантски слалом

Най-добрият ни алпиец Алберт Попов зае трето място в квалификацията на гигантски слалом от програмата на световното първенство по ски в Куршевел и Мерибел. Асът ни бе водач след първия манш, но във втория бе изпреварен с 0,33 сек от Бенджамин Золос (Изр) и само с 0,03 от Пьотр Хабдас (Пол). За Попов това бе първи старт на гигантски слалом от април миналата година и въпреки това показа стабилно каране. На Олимпиадата в Пекин, преди година той завърши 15-ти в гигантския слалом. Другите ни участници в квалификацията днес, Константин Стоилов и Калин Златков завършиха съответно 13-ти и 16-ти. Така утре в гигантския слалом при мъжете, България ще има трима представители.

В гигантския слалом при жените, състезаващата се за България Луиза Бертани зае 35-то място. За нея това е дебют на световно. „Отлична атмосфера и състезание. Поздравление за призьорките. Доволна съм от подготовката си, но не и от представянето днес, защото мога много повече. Може би защото това ми е първо световно и бях малко по-напрегната. В събота ще карам и в слалома, и се надявам да бъде забавно“, коментира след състезанието Бертани.
Юлия Златкова, която също стартира за първи път на шампионат на планетата при жените зае 42-ро място. „Състезанието бе страхотно, заяви и Юлия Златкова. – За съжаление в първия манш направих грешка преди финала и за това във втория карах по-резервирано“.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори