С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов: Дадох пълна газ, емоцията е невероятна

Българският топ алпиец Алберт Попов е изключително щастлив от третото си място в слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Палисейдс Тахо (САЩ). Той стана първият българин, който се качва на подиума в състезание от Белия керван, след Петър Попангелов през 1984 година. "Eмоцията наистина е невероятна, имаше едни 30 минути, в които тръпнахме да видим дали ще бъде подиум. Чувството е повече от страхотно.

За това сме работили цял живот. Буквално това беше една детска мечта и тя се случи. Беше въпрос на време и къде точно ще се случат нещата", коментира Попов пред медиите на летище "София".
Той показа уважение към всички в своя екип за добрата подготовка.
"Благодарности на треньора, че нареди трасето по перфектния начин. Справихме се страхотно.
В самото спускане изглеждаше, че карам спокойно. Спуснах се за всичко или нищо. Знаех, че и ските са перфектни. Доверих се на себе си, на екипа и на инстинкта.
Дадох пълна газ. Целта за сезона е повече от постигната. До края отново ще дам пълна газ и каквото стане. В предишните стартове също бях в доста добра кондиция.
Слаломът е доста рискова дисциплина. Покрай огромния снеговалеж теренът беше твърд, като имаше значение дали караш първи и 30-ти. Във втория манш имах перфектна позиция и не направих никакви грешки. Хубаво е да гледаш как другите състезатели слизат след теб. Това е страхотна година - с много емоции. Много се радвам", каза още Алберт Попов. Той бе посрещнат на летището от годеницата си Деница, семейството си, вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев, рейсдиректорът на стартовете за Световната купа в Банско Виктор Гичев, много приятели и журналисти.
Първа инвестиционна банка А1 България Audi Bulgaria Generali Bulgaria Official VIST Bansko Winter Resort Бензиностанции Инса ОйлБ

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Банско приема за първи път световна и европейска купа по сноуборд

Българската федерация по ски получи поредно признание по време на календарната конференция на ФИС в Порторож.

Талантите ни в сноуборда са отбор на месец март

Младите ни звезди в сноуборда Тервел Замфиров, Кристиан Георгиев, Петър Гергьовски и Александър Кръшняк спечелиха 9 гласа от общо 25 на спортните редакции в анкетата на Пресклуб „България“ за март.

Българска федерация по ски отпразнува своя 100-годишен юбилей

Българската федерация по ски отпразнува подобаващо своя 100-годишен юбилей.

генерални спонсори
партньори