С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов: Дадох пълна газ, емоцията е невероятна

Българският топ алпиец Алберт Попов е изключително щастлив от третото си място в слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Палисейдс Тахо (САЩ). Той стана първият българин, който се качва на подиума в състезание от Белия керван, след Петър Попангелов през 1984 година. "Eмоцията наистина е невероятна, имаше едни 30 минути, в които тръпнахме да видим дали ще бъде подиум. Чувството е повече от страхотно.

За това сме работили цял живот. Буквално това беше една детска мечта и тя се случи. Беше въпрос на време и къде точно ще се случат нещата", коментира Попов пред медиите на летище "София".
Той показа уважение към всички в своя екип за добрата подготовка.
"Благодарности на треньора, че нареди трасето по перфектния начин. Справихме се страхотно.
В самото спускане изглеждаше, че карам спокойно. Спуснах се за всичко или нищо. Знаех, че и ските са перфектни. Доверих се на себе си, на екипа и на инстинкта.
Дадох пълна газ. Целта за сезона е повече от постигната. До края отново ще дам пълна газ и каквото стане. В предишните стартове също бях в доста добра кондиция.
Слаломът е доста рискова дисциплина. Покрай огромния снеговалеж теренът беше твърд, като имаше значение дали караш първи и 30-ти. Във втория манш имах перфектна позиция и не направих никакви грешки. Хубаво е да гледаш как другите състезатели слизат след теб. Това е страхотна година - с много емоции. Много се радвам", каза още Алберт Попов. Той бе посрещнат на летището от годеницата си Деница, семейството си, вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев, рейсдиректорът на стартовете за Световната купа в Банско Виктор Гичев, много приятели и журналисти.
Първа инвестиционна банка А1 България Audi Bulgaria Generali Bulgaria Official VIST Bansko Winter Resort Бензиностанции Инса ОйлБ

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира треньорски семинар по ски алпийски дисциплини

Българска федерация по ски, съвместно със Сдружение "Български професионални ски инструктори" организира спортно-методически семинар по актуални проблеми в алпийските дисциплини. Семинарът ще се проведе в Банско  на 27-28.12.2023г.

Зографски вече е 18-ти за Световната купа

Владимир Зографски вече заема 18-то място в генералното класиране за Световната купа по ски скок след първите 4 старта.

Влади Зографски е в топ 15 на Световната купа в Лилехамер

Силните изяви на Владимир Зографски в Световната купа по ски продължават.

генерални спонсори
партньори