С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Весела Лечева награди Алберт Попов и треньора му след успеха в Световната купа по ски

Министърът на младежта и спорта, Весела Лечева награди с плакети скиора Алберт Попов и неговия треньор Ивайло Борисов. След 39-годишна пауза Попов стана вторият българин след Петър Попангелов, който се класира на почетната стълбичка в старт от Световната купа в алпийските ски.

Днес Лечева се срещна със скиора и неговия екип, които се завърнаха от Палисейдс Тахо, САЩ. Министърът подари на Алберт Попов мартеница и му пожела много здраве и успехи.
„От името на Министерството на младежта и спорта искам да изразя нашата радост и гордост от постигнатия успех. Не сме изненадани от това класиране, защото упоритият труд рано или късно се възнаграждава. В световната ранглиста в слалома има 5600 състезатели, което още веднъж показва значимостта на успеха. Поздравявам треньора на Алберт за усилията, които полага, за професионализма в подготовката, както и Българската федерация по ски, която работи на много високо ниво от години“, каза министър Весела Лечева.
Весела Лечева се спря и на 2015-а година, когато Алберт Попов претърпя тежка автомобилна катастрофа.
„Благодарности към майката на Алберт – Мартина Попова, с която се запознах, защото родителската подкрепа е много важна. Алберт Попов показа, че има много силен дух, след като премина през едно от най-тежките житейски изпитания. Успя да излезе още по-силен“, добави министър Лечева.
По време на срещата Алберт Попов и треньорът му Ивайло Борисов разказаха, че са много щастливи от мястото на подиума, защото то е награда за усилията и тренировките в последните години. След Световното първенство в Куршевел, Франция, където Попов не завърши, е имало момент на колебание, но това чувство бързо е било преодоляно.
„Благодаря за страхотните думи. Благодаря на ММС, на федерацията по ски, на треньора и моите родители затова, че създадохме един страхотен екип, който работи. Постигнахме успехи, за които само сме мечтали. Горд съм и много радостен от това, което постигнахме. Тази победа е за всички нас“, каза Алберт Попов.
Треньорът Ивайло Борисов сподели, че успехът идва в правилния момент, за който се подготвят от години. И е щастлив, че точно Весела Лечева ги награждава, защото като спортист от световна величина тя може да оцени най-добре тяхното постижение.
Президентът на федерацията Цеко Минев съобщи, че е важно да бъде разработена програма за обучение на треньори, така че стотиците деца, които ще се запалят по ските след световния пробив на Алберт Попов, да могат да получат шанс за добра подготовка.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки уважи тържеството за 70 години на катедра „Снежни спортове“ на НСА

Българската федерация по ски уважи тържеството по повод 70 години на катедра „Зимни спортове“ на НСА „Васил Левски“.

Съветът на ФИС потвърди: Банско и Пампорово взимат стартове за Световната купа през сезон 2023/24

Съветът на Международната федерация по ски и сноуборд потвърди календарите за Световната купа за сезон 2023/24.

Томас Бах пожела на Алберт Попов и Радослав Янков да спечелят медали от игрите в Милано и Кортина 2026

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК), Томас Бах се срещна с топ състезателите на Българската федерация по ски (БФСки) Алберт Попов и Радослав Янков

генерални спонсори
партньори