С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов: Целта за новия сезон е победа в Световната купа

Най-добрият български алпийски скиор Алберт Попов се завърна днес в България след записването на отличен резултат - 12-то място - в последния за сезона в Световната купа слалом в Солдеу (Андора). Със спечелените точки Алберт завърши на 15-то място в крайното класиране за СК, което е рекорд за него.
Най-доброто постижение на Попов през този сезон, а и в цялата му кариера бе третото място на слалома в Палисейдс Тахо (САЩ).
“12-тото място в Андора не е никак лош резултат спрямо условията, заяви Алберт на летището. - През този сезон успяхме да постигнем максимума, но съм доволен от вчерашното ми спускане и от 15-тото място в крайното класиране този сезон. Притесняват ме атмосферните условия, но пък случихме на зима в САЩ, където се изсипа много сняг. В Европа обаче случихме на куца зима. С доза късмет и талант ми се получават нещата, което ме вярва, а всъщност преди дълги години започнах да тренирам почти на шега. За следващата година ще се стремя през лятото да съм по-добре физически и да се опитам да съм още по-бърз. Натрупах вече доста голям опит и се чувствам вече в собствени води на най-добрите писти. Не записах резултати точно в четирите старта, които бяха на мой тип писти - трудни. Надявам се догодина да минимизирам грешките. Мечтая през новия сезон за победа в старт за Световната купа. Не ме е страх да го кажа. Постижимо е. Ще работим в тази посока”, завърши Попов.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори