С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов: Целта за новия сезон е победа в Световната купа

Най-добрият български алпийски скиор Алберт Попов се завърна днес в България след записването на отличен резултат - 12-то място - в последния за сезона в Световната купа слалом в Солдеу (Андора). Със спечелените точки Алберт завърши на 15-то място в крайното класиране за СК, което е рекорд за него.
Най-доброто постижение на Попов през този сезон, а и в цялата му кариера бе третото място на слалома в Палисейдс Тахо (САЩ).
“12-тото място в Андора не е никак лош резултат спрямо условията, заяви Алберт на летището. - През този сезон успяхме да постигнем максимума, но съм доволен от вчерашното ми спускане и от 15-тото място в крайното класиране този сезон. Притесняват ме атмосферните условия, но пък случихме на зима в САЩ, където се изсипа много сняг. В Европа обаче случихме на куца зима. С доза късмет и талант ми се получават нещата, което ме вярва, а всъщност преди дълги години започнах да тренирам почти на шега. За следващата година ще се стремя през лятото да съм по-добре физически и да се опитам да съм още по-бърз. Натрупах вече доста голям опит и се чувствам вече в собствени води на най-добрите писти. Не записах резултати точно в четирите старта, които бяха на мой тип писти - трудни. Надявам се догодина да минимизирам грешките. Мечтая през новия сезон за победа в старт за Световната купа. Не ме е страх да го кажа. Постижимо е. Ще работим в тази посока”, завърши Попов.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки уважи тържеството за 70 години на катедра „Снежни спортове“ на НСА

Българската федерация по ски уважи тържеството по повод 70 години на катедра „Зимни спортове“ на НСА „Васил Левски“.

Съветът на ФИС потвърди: Банско и Пампорово взимат стартове за Световната купа през сезон 2023/24

Съветът на Международната федерация по ски и сноуборд потвърди календарите за Световната купа за сезон 2023/24.

Томас Бах пожела на Алберт Попов и Радослав Янков да спечелят медали от игрите в Милано и Кортина 2026

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК), Томас Бах се срещна с топ състезателите на Българската федерация по ски (БФСки) Алберт Попов и Радослав Янков

генерални спонсори
партньори