С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов: Целта за новия сезон е победа в Световната купа

Най-добрият български алпийски скиор Алберт Попов се завърна днес в България след записването на отличен резултат - 12-то място - в последния за сезона в Световната купа слалом в Солдеу (Андора). Със спечелените точки Алберт завърши на 15-то място в крайното класиране за СК, което е рекорд за него.
Най-доброто постижение на Попов през този сезон, а и в цялата му кариера бе третото място на слалома в Палисейдс Тахо (САЩ).
“12-тото място в Андора не е никак лош резултат спрямо условията, заяви Алберт на летището. - През този сезон успяхме да постигнем максимума, но съм доволен от вчерашното ми спускане и от 15-тото място в крайното класиране този сезон. Притесняват ме атмосферните условия, но пък случихме на зима в САЩ, където се изсипа много сняг. В Европа обаче случихме на куца зима. С доза късмет и талант ми се получават нещата, което ме вярва, а всъщност преди дълги години започнах да тренирам почти на шега. За следващата година ще се стремя през лятото да съм по-добре физически и да се опитам да съм още по-бърз. Натрупах вече доста голям опит и се чувствам вече в собствени води на най-добрите писти. Не записах резултати точно в четирите старта, които бяха на мой тип писти - трудни. Надявам се догодина да минимизирам грешките. Мечтая през новия сезон за победа в старт за Световната купа. Не ме е страх да го кажа. Постижимо е. Ще работим в тази посока”, завърши Попов.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори