С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов с подобаващ финал на най-силния си сезон в Световната купа

Очаквано Алберт Попов направи запомнящ се финал в слалома за Световната купа. На писта "Авет" в Солдеу (Андора) най-добрият ни алпиец бе девети след първия манш в състезанието, което се проведе при пролетни температури.
Във финалното спускане Алберт отново кара силно и завърши 12-ти, което е най-доброто му класиране на тази писта в Солдеу.
Победител е Рамон Ценхойзерн (Швейц), а втория Лукас Бротен (Нор) спечели за първи път малката купа в слалома. В генералното подреждане за СК в дисциплината Алберт Завърши на рекордното 15-то място с рекордните за кариерата си 182 точки, спечелени само в един сезон. През февруари тази година Алберт за първи път се качи на подиума в слалом за СК, като зае трето място в Палисейдс/Тахо (САЩ). От общо 10 старта за Световната купа той завърши два пъти в топ 10 и общо 6 в топ 15, а веднъж бе 21-ви.
Да подкрепят Попов на финалите днес бяха президентът на БФСки Цеко Минев, неговият заместник Георги Бобев, както и посланикът ни за Испания и Андора Алексей Андреев, който бе донесъл огромен български флаг.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки уважи тържеството за 70 години на катедра „Снежни спортове“ на НСА

Българската федерация по ски уважи тържеството по повод 70 години на катедра „Зимни спортове“ на НСА „Васил Левски“.

Съветът на ФИС потвърди: Банско и Пампорово взимат стартове за Световната купа през сезон 2023/24

Съветът на Международната федерация по ски и сноуборд потвърди календарите за Световната купа за сезон 2023/24.

Томас Бах пожела на Алберт Попов и Радослав Янков да спечелят медали от игрите в Милано и Кортина 2026

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК), Томас Бах се срещна с топ състезателите на Българската федерация по ски (БФСки) Алберт Попов и Радослав Янков

генерални спонсори
партньори