С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов с подобаващ финал на най-силния си сезон в Световната купа

Очаквано Алберт Попов направи запомнящ се финал в слалома за Световната купа. На писта "Авет" в Солдеу (Андора) най-добрият ни алпиец бе девети след първия манш в състезанието, което се проведе при пролетни температури.
Във финалното спускане Алберт отново кара силно и завърши 12-ти, което е най-доброто му класиране на тази писта в Солдеу.
Победител е Рамон Ценхойзерн (Швейц), а втория Лукас Бротен (Нор) спечели за първи път малката купа в слалома. В генералното подреждане за СК в дисциплината Алберт Завърши на рекордното 15-то място с рекордните за кариерата си 182 точки, спечелени само в един сезон. През февруари тази година Алберт за първи път се качи на подиума в слалом за СК, като зае трето място в Палисейдс/Тахо (САЩ). От общо 10 старта за Световната купа той завърши два пъти в топ 10 и общо 6 в топ 15, а веднъж бе 21-ви.
Да подкрепят Попов на финалите днес бяха президентът на БФСки Цеко Минев, неговият заместник Георги Бобев, както и посланикът ни за Испания и Андора Алексей Андреев, който бе донесъл огромен български флаг.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори