С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов с подобаващ финал на най-силния си сезон в Световната купа

Очаквано Алберт Попов направи запомнящ се финал в слалома за Световната купа. На писта "Авет" в Солдеу (Андора) най-добрият ни алпиец бе девети след първия манш в състезанието, което се проведе при пролетни температури.
Във финалното спускане Алберт отново кара силно и завърши 12-ти, което е най-доброто му класиране на тази писта в Солдеу.
Победител е Рамон Ценхойзерн (Швейц), а втория Лукас Бротен (Нор) спечели за първи път малката купа в слалома. В генералното подреждане за СК в дисциплината Алберт Завърши на рекордното 15-то място с рекордните за кариерата си 182 точки, спечелени само в един сезон. През февруари тази година Алберт за първи път се качи на подиума в слалом за СК, като зае трето място в Палисейдс/Тахо (САЩ). От общо 10 старта за Световната купа той завърши два пъти в топ 10 и общо 6 в топ 15, а веднъж бе 21-ви.
Да подкрепят Попов на финалите днес бяха президентът на БФСки Цеко Минев, неговият заместник Георги Бобев, както и посланикът ни за Испания и Андора Алексей Андреев, който бе донесъл огромен български флаг.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори