С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

България е №1 по медали от младежкото световно по сноуборд в Банско

България завърши на първо място в класирането по медали на световното първенство по сноуборд за младежи и девойки в Банско. Младите ни таланти спечелиха 2 титли чрез Тервел Замфиров (PGS) и Петър Гергьовски (PSL), както и два сребърни медала на Александър Кръшняк. Кристиян Георгиев допълни отличното представяне на нашите с четвърто място на PSL, а Гергьовски също бе четвърти, но на PGS. Второто място по медали е за Швейцария с титла и сребърен медал. Германия е на трето място, заради титлата в отборната надпревара на паралелен слалом. На финала бундестимът надви Швейцария. Най-добре от българите се представи тандемът Петър Гергьовски/Йорданка Андонова, които завършиха 16-ти. Призьорите в отборното бяха наградени лично от министъра на младежта и спорта Весела Лечева, която изгледа на живо финалите на Бъндеришка поляна. Сред зрителите бе и носителят на голямата Световна купа за 2016 Радослав Янков.
„Тези момчета са бъдещето на българския сноуборд, заяви след финалите Радо. – Много са амбициозни и с голям потенциал, а това, че се подкрепят и вървят заедно е много хубаво“.
Първенството бе закрито официално от члена на Съвета Международната федерация по ски и президент на БФСки Цеко Минев. Българските сноубордисти остават в Банско, където на 27-28 ще се проведе и държавното първенство.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори