С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Радослав Янков спечели в Банско 15-та национална титла

Звездата на българския сноуборд, Радослав Янков (Амер Спортс) спечели днес 15-ата си титла от националния шампионат. На писта №8 в Банско, той победи на финала в паралелния гигантски слалом актуалния световен шампион при младежите Тервел Замфиров (СК Юлен). В малкия финал Кристиян Георгиев (СК Юлен) надделя над съотборника си Александър Кръшняк.

В надпреварата при жените, победителка стана натурализираната германка Юна Танигучи, която победи на финала друга германка Хана Гункел. Тяхната сънародничка Матилда Шийд се класира трета.

В подреждането за националния шампионат, златото взе Йорданка Андонова (Амер Спортс), която се нареди на осмо място в общото класиране. Подиума допълниха Яна Тумбева (Блейд) и Живка Узунова (Амер Спортс), завършили съответна 10-а и 11-а.

Организатори на Държавното първенство са БФски и Юлен АД. Участие в първата дисциплина от държавния шампионат взеха 60 състезатели от 10 нации. Заради отличните условия и гостоприемство на Банско, от стартиралите на младежкото световно първенство по сноуборд останаха да участват 25 състезатели от 9 нации. От полския тим дори си направиха от сега резервация за тренировъчен лагер в Банско за следващия сезон. Всички резултати може да видите на www.bfski.com. Утре първенството продължава с паралелен слалом.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Банско приема за първи път световна и европейска купа по сноуборд

Българската федерация по ски получи поредно признание по време на календарната конференция на ФИС в Порторож.

Талантите ни в сноуборда са отбор на месец март

Младите ни звезди в сноуборда Тервел Замфиров, Кристиан Георгиев, Петър Гергьовски и Александър Кръшняк спечелиха 9 гласа от общо 25 на спортните редакции в анкетата на Пресклуб „България“ за март.

Българска федерация по ски отпразнува своя 100-годишен юбилей

Българската федерация по ски отпразнува подобаващо своя 100-годишен юбилей.

генерални спонсори
партньори