С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Председателят на БОК поздрави БФСки за успехите в Банско

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова изпрати днес поздравителен адрес до Българската федерация по ски (БФСки).

На световното младежко първенство по сноуборд, завършило преди дни в Банско, Тервел Замфиров и Петър Гергьовски спечелиха титлите, Александър Кръшняк взе два сребърни медала. Петър Гергьовски и Кристиян Георгиев завършиха четвърти, съответно на PGS и PSL. В класирането по медали българите се наредиха на първо място.
„От името на Българския олимпийски комитет и лично от мое име приемете огромната благодарност за миговете на гордост и национално самочувствие, които дарихте на милиони наши сънародници – се казва в писмото. - В момента притежаваме изключително силно и талантливо поколение. Сноубордистите спечелиха и трите наши отличия на Oлимпийския младежки европейски зимен фестивал преди два месеца в Италия. Тези значими успехи са много мощен стимул за хиляди български деца и бъдещи спортни звезди, които виждат в нашите шампиони и медалисти своите идоли и своя пример за подражание.
Благодаря от сърце на всички състезатели, треньори, на хората от щабовете на националните отбори и специално на ръководството на Българската федерация по ски, която напоследък е пример за професионален подход, успешен мениджмънт и ефективност. Знаем, колко много усилия и лишения изисква поддържането на подобно световно ниво в белите дисциплини и точно за това отново ви поздравявам за начина, по който се развива българският ски-спорт в последните години. Впечатлени сме от професионализма, целеустремеността и личното себераздаване в името на спорта и на българските успехи. Отбелязваме и отличната организация на поредното голямо първенство у нас, което премина на най-високо ниво и отново ни донесе многобройни суперлативи като домакини.
Желая ви здраве, нови победи и медали, включително на олимпийските игри в Милано-Кортина през 2026 г.“

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори