С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Камен Златков и Луиза Бертани са шампиони на България в гигантския слалом

Камен Златков (Мотен) и Луиза Бертани (Витоша ски) спечелиха титлите в гигантския слалом от държавното първенство по ски алпийски дисциплини в Банско.

На писта „Томба“ първо време при мъжете даде Хю Макадам (Авсл) – 2:04,85 мин. Камен Златков даде второ време – 2:05,18 сек, но взима титлата, като най-добре представил се български алпиец. Втори за държавното първенство е Калин Златков (Юлен) с 2:05,42 мин, а трети Константин Стоилов (Витоша ски) с 2:06,19 мин. Участие при мъжете взеха 40 алпийци от 11 държави.

При жените, Бертани спечели с общо време от двата манша от 2:04,89 мин. Втора за държавното е Юлия Златкова (Юлен) с 2:13,42 мин, а трета е Лиляна Питова (Банско) с 2:22,58 мин.

Пълните резултати са на www.bfski.com. Утре държавното, което е организирано от БФСки и Юлен АД продължава с дисциплината слалом.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори