С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Камен Златков завърши сезона с победа в Банско

Камен Златков (Мотен) спечели слалома за мъже от програмата на Държавното първенство по ски алпийски дисциплини в Банско. Националът ни даде общо време от двата манша от 1:28.98 минути и дублира успеха си от събота, когато взе и титлата в гигантския слалом. В днешния ден Златков бе най-бърз и в двата манша. Втори на 2.90 сек завърши австралиецът Хю МакАдам, а трети на 3.35 секунди завърши Калин Златков (Юлен). Водещият ни алпиец Алберт Попов (Мотен) не взе участие в слалома, защото е в София в очакване приятелката му Деница да роди.

При жените, първа в слалома завърши швейцарката Анина Цюрбриген. Тя спечели с време от 1:40.11 минути. На второ място остана Юлия Златкова (Юлен), която завърши на 1.37 секунди от шампионката, но взима титлата, като най-бързо завършила от българките. Италианката Луиза Бертани (Витоша ски), която от 2022 г се състезава за България, допълни челната тройка на 5.04 секунди от победителката.

Призьорите от събота и неделя бяха наградени от Цеко Минев, член на Съвета на ФИС и президент на БФСки, Георги Бобев - вицепрезидент на БФСки, Иван Каневчев - директор „Алпийски ски“ в БФСки, Виктор Гичев - рейс директор на състезанията, както и от треньори и гости от ФИС. С днешния слалом завърши държавното първенство по ски алпийски дисциплини за мъже и жени в Банско, което бе организирано от БФСки и Юлен АД. Пълните резултати може да намерите на www.bfski.com.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Зографски със 17-то място на голямата шанца в Рука

Владимир Зографски зае 17-то място във втория старт за Световната купа за новия сезон на голямата шанца в Рука (Финл).

Алберт Попов продължава с тренировките в Кабдалис

Най-добрият български алпиец Алберт Попов продължава тренировките в шведския курорт Кабдалис. Попов и неговият екип са там вече втора седмица.

Даниел Пешков и Калина Недялкова с по 2 титли от държавното с ролкови ски

Даниел Пешков (Банско) и Калина Недялкова (Александър Логистик) спечелиха до момента по две титли от лятното държавно по ски бягане с ролкови ски.

генерални спонсори
партньори