С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов получи награда от Fibank за постижения в спорта

Най-добрият български скиор Алберт Попов получи специална награда от Fibank (Първа инвестиционна банка) за своите високи постижения в българския спорт. Призът бе връчен от Главния изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет на Fibank – г-н Никола Бакалов на церемония, организирана по случай закриването на зимния ски сезон.

Събитието, организирано от Българската федерация по ски (БФСки), се проведе вчера в София и отличи най-добрите състезатели у нас през ски сезон 2022/2023.
„Горд съм, че за поредна година имам привилегията да наградя най-успешните ни ски и сноуборд състезатели. Изминалият ски сезон бе един своеобразен връх в дългогодишната работа и отдаденост на спортистите ни, треньорите им и разбира се на целия екип на Българската федерация по ски”, каза г-н Бакалов след церемонията. Той връчи чек с парична премия от 10 000 лв. на българския състезател Алберт Попов.
От ПИБ наградиха с парични премии и треньора на Алберт Попов – Ивайло Борисов, както и призьорите от световното първенство по сноуборд за младежи Тервел Замфиров, Петър Гергьовски, Александър Кръшняк и Кристиян Георгиев.
„Всичко, което правят тези момчета за българския спорт ни прави щастливи, защото именно с тяхна помощ България се завръща на картата на световните ски и сноуборд дисциплини и е ясна заявка за това какво още можем да достигнем”, добави г-н Бакалов.
Изминалият зимен сезон беше изключително успешен за Българската федерация по ски (БФСки) с председател г-н Цеко Минев. Алберт Попов записа най-високото класиране в кариерата си - подиум на Световната купа в Палисейдс Тахо (САЩ), където алпиецът ни се състезава при трудни условия под непрекъснат снеговалеж. Постижението идва цели 39 години след друго велико постижение на българин в лицето на Петър Попангелов, който завършва трети на слалома на Световната купа в Мадона ди Кампильо (Италия) през 1984 година.
На младежкото световно първенство по сноуборд в Банско, България спечели 4 медала. Тервел Замфиров и Петър Гергьовски взеха златните медали съответно в паралелния гигантски слалом и в паралелния слалом. Александър Кръшняк взе сребърни отличия в двете дисциплини, а Кристиян Георгиев и Петър Георгьовски завършиха четвърти на паралелен слалом и паралелен гигантски слалом.
Подкрепата към българския спорт е част от дългогодишната корпоративна социална отговорност на Първа инвестиционна банка. Чрез целеви дарения, социални инициативи и спонсорски партньорства, Fibank продължава да подкрепя българския спорт.

 

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори