С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов получи награда от Fibank за постижения в спорта

Най-добрият български скиор Алберт Попов получи специална награда от Fibank (Първа инвестиционна банка) за своите високи постижения в българския спорт. Призът бе връчен от Главния изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет на Fibank – г-н Никола Бакалов на церемония, организирана по случай закриването на зимния ски сезон.

Събитието, организирано от Българската федерация по ски (БФСки), се проведе вчера в София и отличи най-добрите състезатели у нас през ски сезон 2022/2023.
„Горд съм, че за поредна година имам привилегията да наградя най-успешните ни ски и сноуборд състезатели. Изминалият ски сезон бе един своеобразен връх в дългогодишната работа и отдаденост на спортистите ни, треньорите им и разбира се на целия екип на Българската федерация по ски”, каза г-н Бакалов след церемонията. Той връчи чек с парична премия от 10 000 лв. на българския състезател Алберт Попов.
От ПИБ наградиха с парични премии и треньора на Алберт Попов – Ивайло Борисов, както и призьорите от световното първенство по сноуборд за младежи Тервел Замфиров, Петър Гергьовски, Александър Кръшняк и Кристиян Георгиев.
„Всичко, което правят тези момчета за българския спорт ни прави щастливи, защото именно с тяхна помощ България се завръща на картата на световните ски и сноуборд дисциплини и е ясна заявка за това какво още можем да достигнем”, добави г-н Бакалов.
Изминалият зимен сезон беше изключително успешен за Българската федерация по ски (БФСки) с председател г-н Цеко Минев. Алберт Попов записа най-високото класиране в кариерата си - подиум на Световната купа в Палисейдс Тахо (САЩ), където алпиецът ни се състезава при трудни условия под непрекъснат снеговалеж. Постижението идва цели 39 години след друго велико постижение на българин в лицето на Петър Попангелов, който завършва трети на слалома на Световната купа в Мадона ди Кампильо (Италия) през 1984 година.
На младежкото световно първенство по сноуборд в Банско, България спечели 4 медала. Тервел Замфиров и Петър Гергьовски взеха златните медали съответно в паралелния гигантски слалом и в паралелния слалом. Александър Кръшняк взе сребърни отличия в двете дисциплини, а Кристиян Георгиев и Петър Георгьовски завършиха четвърти на паралелен слалом и паралелен гигантски слалом.
Подкрепата към българския спорт е част от дългогодишната корпоративна социална отговорност на Първа инвестиционна банка. Чрез целеви дарения, социални инициативи и спонсорски партньорства, Fibank продължава да подкрепя българския спорт.

 

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори