С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов: Искам да зарадвам всички българи, Радослав Янков: Нямам търпение за стартовете пред родна публика

Най-добрият български алпиец Алберт Попов разкри по време на пресконференцията на БФСки днес големите си очаквания за предстоящия сезон.
Попов стартира новия сезон на 18 ноември в Гургъл (Ав), където зае престижното 10-то място в слалома за Световната купа. Амбицията му обаче е да направи още по-добри класирания, след като в края на февруари тази година той зае трето място на слалома за СК в Палисейдс (САЩ), като това бе първият му подиум за Световната купа.
"Винаги си поставям сериозни цели. Очакванията ми са големи. След третото място през миналия сезон се целя още по-високо. Направих страхотна подготовка, напреднах в тентически аспект и със ските. В добра форма съм. В първия старт останах само на 50 стотни от място но подиума, въпреки че не направих оптимални две спускания. Не се представих перфектно, но бях десети. Това показва, че когато всичко се напасне, резултатите ще дойдат. Надявам се през този сезон на повече класирания в топ 3, а не само едно", заяви Попов.
Той е амбициран особено за стартовете от Световната купа в Банско и особено за слалома на 11 февруари 2024 година, а ден по-рано пиринският курорт ще бъде домакин и на гигантски слалом.
"Невероятно е, че ще имаме две състезания от Световната купа в България. Искам да зарадвам всички българи с добро каране и предно класиране", каза още Попов.


Радослав Янков: Нямам търпение стартовете пред родна публика
Най-добрият български сноубордист Радослав Янков се скри, че чака с най-голямо нетърпение през предстоящия сезон стартовете от Световната купа в дисциплината паралелен слалом в Пампорово на 20 и 21 януари.
"Направих добра подготовка, въпреки че започнахме трудно заради липсата на сняг в Европа. Но последният лагер мина много добре - за две седмици на сняг свършихме доста работа. Изключително съм щастлив, че ще мога отново да карам пред родна публика и то в специален край за мен. Роден съм в Чепеларе и съм израснал на пистите в Пампорово. Надявам се, че ще успея да зарадвам всички българи с достойни класирания", коментира Янков, носител на Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини за сезон 2015/2016 и на малкия Кристален глобус в паралелния гигантски слалом за 2016/2017.
"Опитвам се да не си поставям очаквания, за да не ми тежи допълнително. Най-големите си успехи съм ги постигал, когато не съм имал никакви очаквания. Искам да бъда в топ форма за състезанията в България", допълни той.
Янков завърши бе четвърти в старта за Световната купа по паралелен слалом в Банско на 22 януари 2023 г.
33-годишният българин има три победи за Световната купа, една от които е на родна земя в Банско на 3 февруари 2017 година, когато печели паралелен гигантски слалом. Два дни по-късно той завършва втори в друго състезание в дисциплината в пиринския курорт.
Новият сезон за Големия кристален глобус в паралелните дисциплини на сноуборда стартира в Кареца (Италия) на 14 декември с паралелен гигантски слалом.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори