С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Анина Цурбриген ще се състезава за България

Младата състезателка в алпийските ски Анина Цурбриген ще кара за България от този сезон, съобщи по време на пресконференцията Георги Бобев, заместник-председател на Българската федерация по ски.
20-годишната Цурбриген е родена в Швейцария, но майка й е българка. Тя е специалистка в техничните дисциплини, а през миналия април спечели слалома от Държавното първенство в Банско.
"Много се радвам, че ще се състезавам за националния отбор на България. Надявам се скоро да участвам в стартове от Световната купа и да покажа добри резултати", заяви във видеообръщения на добър български език Цурбриген.
Тя вече дебютира за България при жените на 23 ноември със 7-о и 15-о място в два слалома за ФИС в Пас Турн (Австрия).
"Българската федерация работи добре и има сериозен интерес от българи, живеещи в чужбина или родени там в български семейства, от състезатели от смесени бракове, да се картотекират и да карат за България. Говорим за страни от Европа, САЩ, Канада", коментира заместник-председателят на Българската федерация по ски Георги Бобев.
За България от 2022 г вече кара натурализираната италианка Луиза Бертани.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори