С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Анина Цурбриген ще се състезава за България

Младата състезателка в алпийските ски Анина Цурбриген ще кара за България от този сезон, съобщи по време на пресконференцията Георги Бобев, заместник-председател на Българската федерация по ски.
20-годишната Цурбриген е родена в Швейцария, но майка й е българка. Тя е специалистка в техничните дисциплини, а през миналия април спечели слалома от Държавното първенство в Банско.
"Много се радвам, че ще се състезавам за националния отбор на България. Надявам се скоро да участвам в стартове от Световната купа и да покажа добри резултати", заяви във видеообръщения на добър български език Цурбриген.
Тя вече дебютира за България при жените на 23 ноември със 7-о и 15-о място в два слалома за ФИС в Пас Турн (Австрия).
"Българската федерация работи добре и има сериозен интерес от българи, живеещи в чужбина или родени там в български семейства, от състезатели от смесени бракове, да се картотекират и да карат за България. Говорим за страни от Европа, САЩ, Канада", коментира заместник-председателят на Българската федерация по ски Георги Бобев.
За България от 2022 г вече кара натурализираната италианка Луиза Бертани.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

ФИС с отлична оценка за детските стартове по ски за Купа „Капи“

Най-голямото международно състезание по ски за деца в България – купа „Капи“ събра в Банско 200 таланти от рекордните за този ранг надпревари 12 държави. Организатори на събитието бяха „Юлен“ АД и БФСки.

Купа „Пампорово“ събра за 2 слалома талантите в ските до 16 г

Купа „Пампорово“ събра за два слалома младите ни таланти в ските до 14 и до 16 години.

БФСки проведе днес общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес общо събрание във връзка с изискване в програмата за финансиране на спортните клубове на Министерството на младежта и спорта.

генерални спонсори
партньори