С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Топ 15 за Алберт и в първия слалом за 2024-та година

Най-добрият български състезател в алпийските ски, Алберт Попов, завърши на 15-о място в първия слалом за 2024 г. от Световната купа, който се проведе в Аделбоден (Швейцария).

Аби беше 13-и след първия манш с 57.85 секунди. Във втория, заради лошото трасе, той направи две грешки, но майсторски се измъкна и завърши с общо време от 1:53.99 минути на 15-а позиция. Победител днес е Мануел Фелер (Австрия) с 1:52.62 минути. В класирането за малката купа в слалома води Фелер с 245 т, а Алберт е 12-ти с 66. В световната ранглиста на слалом води Фелер с 538 т, а Попов е 14-ти с 206 т. Така и за следващия слалом за СК, който е във Ванген на 14 януари, Алберт ще е в групата за теглене на номерата от 8 до 15.

 

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

ФИС с отлична оценка за детските стартове по ски за Купа „Капи“

Най-голямото международно състезание по ски за деца в България – купа „Капи“ събра в Банско 200 таланти от рекордните за този ранг надпревари 12 държави. Организатори на събитието бяха „Юлен“ АД и БФСки.

Купа „Пампорово“ събра за 2 слалома талантите в ските до 16 г

Купа „Пампорово“ събра за два слалома младите ни таланти в ските до 14 и до 16 години.

БФСки проведе днес общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес общо събрание във връзка с изискване в програмата за финансиране на спортните клубове на Министерството на младежта и спорта.

генерални спонсори
партньори