С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Петър Гергьовски спечели първото място на Европейската купа в Пампорово


Силното представяне на младите ни таланти в сноуборда на Европейската купа в Пампорово продължи и днес. Само 24 часа след като зае второ място в първия паралелен слалом, Петър Гергьовски триумфира във финала на същата дисциплина днес. Световният шампион при младежите от 2023 г. влезе във финалите с четвърто време от квалификациите, а първи там бе другият ни шампион на планетата от Банско, Тервел Замфиров. За съжаление, прогнозата от вчера на Замфиров двамата да карат голям финал не се сбъдна, защото бяха в горната част на схемата. Двамата се срещнаха на полуфинала и както и вчера, първи бе Гергьовски. Замфиров се утеши с победа в малкия финал, както и в първия старт. Той се наложи над победителя от вчера Михайло Кхарук (Укр). За първото място Гергьовски победи Вернер Пиетч (Австрия), който бе седми в квалификациите. За българския ас това е първа победа в стартовете за Европейската купа и то при едва третото му участие в този ранг състезания. При дамите първа е Флорина Нева Баечи (Швейцария), която се наложи на финала над третата от първия паралелен слалом в Пампорово Надя Хапатин (Укр). Най-добрата ни състезателка, Теодора Пенчева, завърши на 14-то място, а втората българка във финалите, Живка Узунова, е на 16-то място. Призьорите при мъжете бяха наградени лично от единствената ни олимпийска шампионка от зимни игри, Катя Дафовска. Дамите получиха наградите си от кмета на Чепеларе, Боран Хаджиев. Всички участници и екипът на ФИС благодариха на домакините от „Пампорово“ АД и на Българската федерация по ски за страхотната организация на първите в страната ни стартове от Европейската купа по алпийски сноуборд.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

ФИС с отлична оценка за детските стартове по ски за Купа „Капи“

Най-голямото международно състезание по ски за деца в България – купа „Капи“ събра в Банско 200 таланти от рекордните за този ранг надпревари 12 държави. Организатори на събитието бяха „Юлен“ АД и БФСки.

Купа „Пампорово“ събра за 2 слалома талантите в ските до 16 г

Купа „Пампорово“ събра за два слалома младите ни таланти в ските до 14 и до 16 години.

БФСки проведе днес общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес общо събрание във връзка с изискване в програмата за финансиране на спортните клубове на Министерството на младежта и спорта.

генерални спонсори
партньори