С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Петър Гергьовски спечели първото място на Европейската купа в Пампорово


Силното представяне на младите ни таланти в сноуборда на Европейската купа в Пампорово продължи и днес. Само 24 часа след като зае второ място в първия паралелен слалом, Петър Гергьовски триумфира във финала на същата дисциплина днес. Световният шампион при младежите от 2023 г. влезе във финалите с четвърто време от квалификациите, а първи там бе другият ни шампион на планетата от Банско, Тервел Замфиров. За съжаление, прогнозата от вчера на Замфиров двамата да карат голям финал не се сбъдна, защото бяха в горната част на схемата. Двамата се срещнаха на полуфинала и както и вчера, първи бе Гергьовски. Замфиров се утеши с победа в малкия финал, както и в първия старт. Той се наложи над победителя от вчера Михайло Кхарук (Укр). За първото място Гергьовски победи Вернер Пиетч (Австрия), който бе седми в квалификациите. За българския ас това е първа победа в стартовете за Европейската купа и то при едва третото му участие в този ранг състезания. При дамите първа е Флорина Нева Баечи (Швейцария), която се наложи на финала над третата от първия паралелен слалом в Пампорово Надя Хапатин (Укр). Най-добрата ни състезателка, Теодора Пенчева, завърши на 14-то място, а втората българка във финалите, Живка Узунова, е на 16-то място. Призьорите при мъжете бяха наградени лично от единствената ни олимпийска шампионка от зимни игри, Катя Дафовска. Дамите получиха наградите си от кмета на Чепеларе, Боран Хаджиев. Всички участници и екипът на ФИС благодариха на домакините от „Пампорово“ АД и на Българската федерация по ски за страхотната организация на първите в страната ни стартове от Европейската купа по алпийски сноуборд.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори