С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

"Научи се да караш ски" стартира и на Витоша

15-ото издание на инициативата "Научи се да караш ски" стартира и на Витоша. Този проект е най-социално ориентираната инициатива на Българската федерация по ски, Министерството на младежта и спорта, и Регионалните управления по образование, с подкрепата на телекомуникационната компания А1. През първата седмица на обучение на Витоша, 142 деца от 1 до 4 клас от софийските училища ще се научат на ски, като част от общо 790 деца от столицата, включени в програмата за 2024 г.

Професионалните инструктори от "Витоша ски" ще се погрижат за обучението на младите скиори. Програмата предвижда безплатно обучение по ски и ски бягане за 2028 деца от 1 до 4 клас през 2024 г. Инициативата "Научи се да караш ски" бе стартирана през 2008 г. като проект за учениците от София, Банско, Самоков и Смолян, като общият брой на децата, преминали през обучението през 14-те предходни издания, наброява близо 40 000.

Тази година в обучението ще се включат центрове от ски зоните Витоша, Беклемето, Банско, Пампорово и Боровец. Първи стартираха обученията в ски зона Беклемето, където учениците се обучават както в алпийски ски, така и в ски за бягане.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

ФИС с отлична оценка за детските стартове по ски за Купа „Капи“

Най-голямото международно състезание по ски за деца в България – купа „Капи“ събра в Банско 200 таланти от рекордните за този ранг надпревари 12 държави. Организатори на събитието бяха „Юлен“ АД и БФСки.

Купа „Пампорово“ събра за 2 слалома талантите в ските до 16 г

Купа „Пампорово“ събра за два слалома младите ни таланти в ските до 14 и до 16 години.

БФСки проведе днес общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес общо събрание във връзка с изискване в програмата за финансиране на спортните клубове на Министерството на младежта и спорта.

генерални спонсори
партньори