С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

"Научи се да караш ски" стартира и на Витоша

15-ото издание на инициативата "Научи се да караш ски" стартира и на Витоша. Този проект е най-социално ориентираната инициатива на Българската федерация по ски, Министерството на младежта и спорта, и Регионалните управления по образование, с подкрепата на телекомуникационната компания А1. През първата седмица на обучение на Витоша, 142 деца от 1 до 4 клас от софийските училища ще се научат на ски, като част от общо 790 деца от столицата, включени в програмата за 2024 г.

Професионалните инструктори от "Витоша ски" ще се погрижат за обучението на младите скиори. Програмата предвижда безплатно обучение по ски и ски бягане за 2028 деца от 1 до 4 клас през 2024 г. Инициативата "Научи се да караш ски" бе стартирана през 2008 г. като проект за учениците от София, Банско, Самоков и Смолян, като общият брой на децата, преминали през обучението през 14-те предходни издания, наброява близо 40 000.

Тази година в обучението ще се включат центрове от ски зоните Витоша, Беклемето, Банско, Пампорово и Боровец. Първи стартираха обученията в ски зона Беклемето, където учениците се обучават както в алпийски ски, така и в ски за бягане.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори