С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

243 745 лв. за деца в нужда събраха на благотворителна вечеря в Банско

На 10 февруари 2024 г. Visa България, Българската федерация по ски (БФСки) и Fibank (Първа инвестиционна банка) организираха специална гала вечеря, която обедини известни личности около кауза на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск. По време на вечерята в Premium Club Банско на Бъндеришка поляна се проведе благотворителен търг и томбола за над 25 емблематични предмета, предоставени от известни спортисти. Общо 243 745 лв. бяха събрани в подкрепа на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.
На събитието присъстваха официални лица от страна на организаторите, известни спортисти и г-н Йохан Елиаш – Президент на Международната федерация по ски и сноуборд, който дари за благотворителния търг ракетата на Новак Джокович, подписана лично от тенис легендата.
Звездите от спорта, които дариха в подкрепа на благотворителната инициатива свои емблематични предмети, свързани с лични моменти и спортни постижения, бяха: Тед Лигети, Тина Мазе, Марк Жирардели, Христо Стоичков, Алберто Томба, Радо Янков и Петър Попангелов. Атлетите от Team Visa: Ана Файт, Инга Швьонтек и Анджела Мужинич Винцетич, както и звездата нa българските ски - Алберт Попов, също подкрепиха благотворителната гала със свои предмети, като се включиха виртуално със специални видео обръщения.
Водещи на изисканото събитие бяха оперната прима Еделина Кънева и обичаният от всички Орлин Горанов. Концертмайсторът на Royal Opera House - Васко Василев и емблематичното му трио допринесоха за настроението на гостите, а менюто бе специално приготвено от носителя на две звезди Мишлен – шеф Реми Жиро.
В рамките на гала вечерята бяха отбелязани 100-годишните юбилеи на FIS и БФСки. Интересен факт е, че Българската федерация по ски, основана на 5 февруари 1924 г., е една от десетте ски федерации в света, които могат да се похвалят със 100-годишна история и традиции. По този повод по време на благотворителната вечеря г-н Цеко Минев – Президент на Българската федерация по ски, Член на Съвета на Международната федерация по ски и сноуборд и председател на Организационния комитет на Световната купа по ски в Банско, и един от мажоритарните акционери в Първа инвестиционна банка, връчи на г-н Йохан Елиаш - Президент на Международната федерация по ски и сноуборд, специалното юбилейно издание - „Алманах 100 години БФСки“ и сребърен юбилеен медал "100 години БФСки". Ексклузивният медал е отсечен от Новозеландския монетен двор по поръчка на Fibank в лимитиран тираж от само 150 броя.

5W Communications

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори