С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Калин Златков с втора победа за 5 дни

Националът ни в алпийските ски Калин Златков постигна втора победа в силен слалом от календара на FIS. Във Вал Касие (Италия) Златков започна със шесто място след първия манш. Въпреки това, във втория манш Калин демонстрира впечатляващо представяне и кара много силно и точно, което доведе до триумфална победа с време 1:18,43 мин. Вторият Хари Хофман (Австралия), който водеше след първия манш, завърши на 0,38 секунди зад Златков. Третото място отиде при Рафаел Хопфгартнер (Германия) с пасив от 0,60 секунди. Това е петата победа на Златков в слаломи за FIS през новия сезон, а поредицата му от подиуми през последните 6 дни вече е 5. Последната му победа дойде на 2 март на слалома в Берхтесгаден (Германия). И при двете си победи през март Златков печели максималните 23 точки, което значително ще повиши позицията му в ранглистата на FIS за дисциплината слалом и ще му осигури възможности да участва в Световната купа от следващия сезон.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори