С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов вече е финалист в слалома за Световната купа

Най-добрият български алпиец Алберт Попов вече е финалист в слалома за Световната купа, тъй като днес от ФИС обявиха, че отменят предпоследния слалом в Кранска гора на 10 март. Причината е обилният дъжд, който се изсипа над района в последните 24 часа и напълно унищожи основата на трасето. Ден по-рано от ФИС съобщиха, че отменят гигантския слалом в събота и той трябваше да бъде заменен от слалом точно поради неблагоприятните метеорологични условия.

Отменянето на стартовете в Кранска гора означава, че българинът Алберт Попов се класира за Финалите на Световната купа в Заалбах от 16 до 24 март. В тях ще участват първите 25 в класирането във всяка дисциплина, както и световният шампион при младежите. Попов е 22-ри в дисциплината слалом. Слаломът е на 17 март.

Шампион в слалома и носител на Малкия кристален глобус за първи път става Мануел Фелер. Австриецът има 635 точки, докато вторият Линус Щрасер от Германия е с 466 точки.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори