С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов вече е финалист в слалома за Световната купа

Най-добрият български алпиец Алберт Попов вече е финалист в слалома за Световната купа, тъй като днес от ФИС обявиха, че отменят предпоследния слалом в Кранска гора на 10 март. Причината е обилният дъжд, който се изсипа над района в последните 24 часа и напълно унищожи основата на трасето. Ден по-рано от ФИС съобщиха, че отменят гигантския слалом в събота и той трябваше да бъде заменен от слалом точно поради неблагоприятните метеорологични условия.

Отменянето на стартовете в Кранска гора означава, че българинът Алберт Попов се класира за Финалите на Световната купа в Заалбах от 16 до 24 март. В тях ще участват първите 25 в класирането във всяка дисциплина, както и световният шампион при младежите. Попов е 22-ри в дисциплината слалом. Слаломът е на 17 март.

Шампион в слалома и носител на Малкия кристален глобус за първи път става Мануел Фелер. Австриецът има 635 точки, докато вторият Линус Щрасер от Германия е с 466 точки.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори