С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Над 80 млади таланти участваха в гигантския слалом за в купа „Пампорово“

Повече от 80 млади таланти в ските участваха в гигантския слалом за купа „Пампорово“, който се проведе днес на писта „Стената“ в едноименния курорт. Надпреварата бе за момчета и момичета младша (до 14 г) и старша (до 16 г). При момичетата до 14 г първа е Азалия Александрова (Пампорово), пред Лилия Хаджистоянова (Юлен) и Катерина Костова (Пампорово). При момчетата в същата възрастова група победи Йордан Стойчев (Юлен), пред Калоян Марков (Мотен) и Павел Марков (Чамкория). Първа при момичетата старша възраст е Елена Кръшняк (Мотен), пред Елена Главчева (Юлен) и Ева Колева (Витоша ски). Най-бърз при момчетата старша е Аспарух Соколов (Витоша ски), пред Милуш Панчев (Юлен) и Боян Гребенчарски (Витоша ски). Пълните резултати са на сайта www.bfski.com. Ден по-рано в Пампорово се проведоха и гигантски слаломи за момчета и момичета младша (до 14 г) и старша до 16 г) за купа "Чепеларе". При момичетата до 14 години победи Азалия Александрова (Пампорово), пред Катерина Костова (Пампорово) и Гергана Мирчева (Чамкория). При момчетата до 14 г първи е Калоян Марков (Мотен), пред Павел Марков (Чамкория) и Антон Самарджийски (Юлен). При момичетата до 16 г първа е елена Главчева (Юлен), пред Елена Кръшняк (Мотен) и Биляна Замфирова (Юлен). При момчетата до 16 г победи Милуш Панчев (Юлен), пред Аспарух Соколов (Витоша ски) и Юлиян Павлов (Грийн роуд).
Наградите на призьорите от купа „Чепеларе“ и купа „Пампорово“ връчиха Иван Гребенчарски, технически делегат на състезанието, Боран Хаджиев, кмет на Чепеларе, Стефан Присадов, директор на ски зона Пампорово и треньорите на победителите. На 11 и 12 март ще се проведат и слаломите за купа „Чепеларе“ и купа „Пампорово“ в същите възрастови групи. На 9 и 10 март ще се проведат 2 гигантски слалома за момичета и момчета от 8 до 12 години за купа „Пампорово“. Организатор на състезанията е „Пампорово“ АД.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори