С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Над 80 млади таланти участваха в гигантския слалом за в купа „Пампорово“

Повече от 80 млади таланти в ските участваха в гигантския слалом за купа „Пампорово“, който се проведе днес на писта „Стената“ в едноименния курорт. Надпреварата бе за момчета и момичета младша (до 14 г) и старша (до 16 г). При момичетата до 14 г първа е Азалия Александрова (Пампорово), пред Лилия Хаджистоянова (Юлен) и Катерина Костова (Пампорово). При момчетата в същата възрастова група победи Йордан Стойчев (Юлен), пред Калоян Марков (Мотен) и Павел Марков (Чамкория). Първа при момичетата старша възраст е Елена Кръшняк (Мотен), пред Елена Главчева (Юлен) и Ева Колева (Витоша ски). Най-бърз при момчетата старша е Аспарух Соколов (Витоша ски), пред Милуш Панчев (Юлен) и Боян Гребенчарски (Витоша ски). Пълните резултати са на сайта www.bfski.com. Ден по-рано в Пампорово се проведоха и гигантски слаломи за момчета и момичета младша (до 14 г) и старша до 16 г) за купа "Чепеларе". При момичетата до 14 години победи Азалия Александрова (Пампорово), пред Катерина Костова (Пампорово) и Гергана Мирчева (Чамкория). При момчетата до 14 г първи е Калоян Марков (Мотен), пред Павел Марков (Чамкория) и Антон Самарджийски (Юлен). При момичетата до 16 г първа е елена Главчева (Юлен), пред Елена Кръшняк (Мотен) и Биляна Замфирова (Юлен). При момчетата до 16 г победи Милуш Панчев (Юлен), пред Аспарух Соколов (Витоша ски) и Юлиян Павлов (Грийн роуд).
Наградите на призьорите от купа „Чепеларе“ и купа „Пампорово“ връчиха Иван Гребенчарски, технически делегат на състезанието, Боран Хаджиев, кмет на Чепеларе, Стефан Присадов, директор на ски зона Пампорово и треньорите на победителите. На 11 и 12 март ще се проведат и слаломите за купа „Чепеларе“ и купа „Пампорово“ в същите възрастови групи. На 9 и 10 март ще се проведат 2 гигантски слалома за момичета и момчета от 8 до 12 години за купа „Пампорово“. Организатор на състезанията е „Пампорово“ АД.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори