С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

„Научи се да карш ски“ продължава в Банско

Втората седмица от 15-ото издание на проекта „Научи се да караш ски“ в Банско завърши успешно днес. Безплатно от професионалните инструктори на „Юлен“ бяха обучени още 98 деца от 1 до 4 клас. „Научи се да караш ски“ е най-социално ориентираната инициатива на Българската федерация по ски, Министерството на младежта и спорта, и Регионалните управления по образование, с подкрепата на телекомуникационната компания А1. И тази година програмата предвижда безплатно обучение по ски и ски бягане за 2028 деца от 1 до 4 клас. Стартирайки през 2008 г., проектът първоначално беше насочен към ученици от София, Банско, Самоков и Смолян. Общият брой на децата, преминали през обучението през 14-те предходни издания, наброява близо 40 000. Обучението тази година обхваща ски центровете в Беклемето, Витоша, Банско, Пампорово и Боровец. Стартът бе даден в ски зона Беклемето, където учениците се обучаваха както в алпийски ски, така и в ски бягане. След това „Научи се да караш ски“ продължи на Витоша, Банско, Боровец и Пампорово. Финалният лагер на призьорите от всички зони ще се проведе в Банско.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Банско приема за първи път световна и европейска купа по сноуборд

Българската федерация по ски получи поредно признание по време на календарната конференция на ФИС в Порторож.

Талантите ни в сноуборда са отбор на месец март

Младите ни звезди в сноуборда Тервел Замфиров, Кристиан Георгиев, Петър Гергьовски и Александър Кръшняк спечелиха 9 гласа от общо 25 на спортните редакции в анкетата на Пресклуб „България“ за март.

Българска федерация по ски отпразнува своя 100-годишен юбилей

Българската федерация по ски отпразнува подобаващо своя 100-годишен юбилей.

генерални спонсори
партньори