С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

„Научи се да караш ски“ с много емоции на Витоша и Пампорово

С много положителни емоции на Витоша и в Пампорово приключи поредната седмица от проекта „Научи се да караш ски“. Отличните снежни условия и хубавото време вдъхновиха децата да покажат най-доброто, което са научили от професионалните инструктори на „Витоша ски“ и „Пампорово“ АД.

„Научи се да караш ски“ е най-социално ориентираната инициатива на Българската федерация по ски, Министерството на младежта и спорта, и Регионалните управления по образование, с подкрепата на телекомуникационната компания А1. И тази година програмата предвижда безплатно обучение по ски и ски бягане за 2028 деца от 1 до 4 клас. Стартирайки през 2008 г., проектът първоначално беше насочен към ученици от София, Банско, Самоков и Смолян. Общият брой на децата, преминали през обучението през 14-те предходни издания, наброява близо 40 000. Обучението тази година обхваща ски центровете в Беклемето, Витоша, Банско, Пампорово и Боровец. Стартът бе даден в ски зона Беклемето, където учениците се обучаваха както в алпийски ски, така и в ски бягане. След това „Научи се да караш ски“ продължи на Витоша, Банско, Боровец и Пампорово. Финалният лагер на призьорите от всички зони ще се проведе в Банско.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори