С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Калин Златков втори в слалома в Парнасос пред куп звезди

Националът в алпийските ски Калин Златков зае престижното второ място в слалома от гръцкото национално първенство в Парнасос (Гър). Асът ни изостана само на 0,53 сек от Лео Летитр (Фр). След него се наредиха звездите от Световната купа Филипо Дела Вите (Ит), Хю Макадам (Авсл), Алекс Винатцер (Ит) и Томазо Сала (Ит). Призьорите бяха наградени от Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки и един от радетелите за възстановяване на Балканската купа.

В гигантския слалом в Парнасос най-напред от алпийците ни се нареди Константин Стоилов – пети. Той остана само на 0,42 сек от победителя Хю Макадам и на 0,06 сек от третия Томазо Сала. Спечелените от Стоилов 27,59 т са най-добрите в кариерата му. Калин Златков е седми. В четвъртък и петък са слаломите от Балканската купа.
Финалите на Балканската купа по традиция са в Банско от 31 март.

На снимката: Призьорите в слалома получиха наградите си от Георги Бобев

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори