С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Калин Златков и Анина Цурбриген с по 2 победи на слаломите в Банско

Националите Калин Златков и Анина Цурбриген записаха две победи днес в слаломите на ФИС в Банско. Двамата спечелиха първо слалома за Държавно първенство за юноши и девойки, който е валиден и за финали за Балканската купа и премина при отлична организация от БФСки и домакините от „Юлен“ АД. В него, Златков изпревари с 1,47 сек Хю МакАдам (Австралия) и с 1,68 сек неговият сънародник Конър Легет. При жените, Цурбриген (на снимкате) завърши първи с 1,73 сек пред Луис Джаксън (Великобритания) и с 4,23 сек пред Серен Ялдирим (Турция).

По-късно през деня се проведе и слаломът, валиден за първенство на Северна Македония. В него, Калин Златков завърши първи на 0,88 сек пред Конър Легет (Австралия) и на 1,20 сек пред Фин-Йорген Тшан (Германия). Златков постигна и най-добрите си точки за сезона - 20,73. Цурбриген е първа на 0,81 сек пред Луис Джаксън и на 1,99 сек пред Серен Ялдирим.

Участие в състезанията при мъжете взеха 59 алпийци от 19 нации, а при дамите - 27 от 10 държави. Утре стартовете в Банско продължават с гигантския слалом от Държавното първенство, в който ще участва и Алберт Попов.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори