С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Калин Златков и Анина Цурбриген с по 2 победи на слаломите в Банско

Националите Калин Златков и Анина Цурбриген записаха две победи днес в слаломите на ФИС в Банско. Двамата спечелиха първо слалома за Държавно първенство за юноши и девойки, който е валиден и за финали за Балканската купа и премина при отлична организация от БФСки и домакините от „Юлен“ АД. В него, Златков изпревари с 1,47 сек Хю МакАдам (Австралия) и с 1,68 сек неговият сънародник Конър Легет. При жените, Цурбриген (на снимкате) завърши първи с 1,73 сек пред Луис Джаксън (Великобритания) и с 4,23 сек пред Серен Ялдирим (Турция).

По-късно през деня се проведе и слаломът, валиден за първенство на Северна Македония. В него, Калин Златков завърши първи на 0,88 сек пред Конър Легет (Австралия) и на 1,20 сек пред Фин-Йорген Тшан (Германия). Златков постигна и най-добрите си точки за сезона - 20,73. Цурбриген е първа на 0,81 сек пред Луис Джаксън и на 1,99 сек пред Серен Ялдирим.

Участие в състезанията при мъжете взеха 59 алпийци от 19 нации, а при дамите - 27 от 10 държави. Утре стартовете в Банско продължават с гигантския слалом от Държавното първенство, в който ще участва и Алберт Попов.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори