С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Стартира лагерът на финалистите от „Научи се да караш ски“

Днес в Банско стартира финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“. Най-добре представилите се момичета и момчета от обучението в Пампорово, Боровец, Витоша, Банско и Троян/Беклемето получиха като награда 4-дневен лагер в ски зона Банско. По време на лагера те ще тренират с професионалните ски учители от „Юлен“.

„Научи се да караш ски“ е най-социално ориентираната инициатива на Българската федерация по ски, Министерството на младежта и спорта, и Регионалните управления по образование, с подкрепата на телекомуникационната компания А1. Тази година през програмата безплатно обучение по ски имаше за 2028 деца от 1 до 4 клас. Стартирайки през 2008 г., проектът първоначално беше насочен към ученици от София, Банско, Самоков и Смолян. Общият брой на децата за петнадесет години наброява близо 40 000. Обучението през 2024 г. обхвана ски-центровете в Беклемето, Витоша, Банско, Пампорово и Боровец. Стартът бе даден в ски зона Беклемето за учениците от района на Троян, където те се обучаваха както в алпийски ски, така и в ски бягане. На финала на всяка седмица имаше състезание, като всички участници получиха грамоти от Българската федерация по ски.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори