С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Стоилов и Бертани са шампиони на България в гигантския слалом

Константин Стоилов (№40) и Луиза Бертани (№2) от тима на „Витоша ски“ са шампиони на България в гигантския слалом. Стоилов водеше след първия манш на днешния старт за ДП по отлично подготвеното трасе на писта „Томба“ в Банско. Във втория обаче допусна грешка и завърши трети, но взима титлата, като най-предно класиран български състезател. Първи днес е Хю МакАдам (Авсл - №39), а втори е Микаел Холтер (Нор - №35). Среброто в българското първенство е за Алберт Попов (Мотен - №49), който изостана от Стоилов на 0,06 сек, въпреки, че след първия манш губеше от Константин с 1,10 сек. Бронзът е за Калин Златков (Юлен - №44). При жените убедително първа е Бертани. Втората Анина Цурбриген (Витоша ски - №5) изстана на 1,20 сек. Трета на 1,50 сек е Луис Джаксън (Вбр). За държавното първенство трета е Елена Стоилова (Мотен - №9). Организатори на първенството са БФСки и „Юлен“ АД. Утре ДП продължава с дисциплината слалом за мъже и жени.

Снимки: Костадин Андонов, Старт фото

Галерия

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори