С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Стоилов и Бертани са шампиони на България в гигантския слалом

Константин Стоилов (№40) и Луиза Бертани (№2) от тима на „Витоша ски“ са шампиони на България в гигантския слалом. Стоилов водеше след първия манш на днешния старт за ДП по отлично подготвеното трасе на писта „Томба“ в Банско. Във втория обаче допусна грешка и завърши трети, но взима титлата, като най-предно класиран български състезател. Първи днес е Хю МакАдам (Авсл - №39), а втори е Микаел Холтер (Нор - №35). Среброто в българското първенство е за Алберт Попов (Мотен - №49), който изостана от Стоилов на 0,06 сек, въпреки, че след първия манш губеше от Константин с 1,10 сек. Бронзът е за Калин Златков (Юлен - №44). При жените убедително първа е Бертани. Втората Анина Цурбриген (Витоша ски - №5) изстана на 1,20 сек. Трета на 1,50 сек е Луис Джаксън (Вбр). За държавното първенство трета е Елена Стоилова (Мотен - №9). Организатори на първенството са БФСки и „Юлен“ АД. Утре ДП продължава с дисциплината слалом за мъже и жени.

Фото: Костадин Андонов

Галерия

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори