С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Банско приема за първи път световна и европейска купа по сноуборд

Българската федерация по ски получи поредно признание по време на календарната конференция на ФИС в Порторож. Отличните традиции в организацията на състезания от най-високия ранкинг бяха оценени подобаващо, и федерацията ни получи за новия сезон домакинството на световна и европейска купа по сноуборд. Елитът в сноуборда ще мери сили в Банско, като за първи път в историята курортът ще приеме, само в рамките на 5 дни, най-престижните състезания в сноуборда. Световната купа в олимпийската дисциплина Паралелен гигантски слалом е насрочена за 18-19 януари 2025 г., а на 21 и 22 януари ще е Европейската купа пак в същата дисциплина. За Банско това ще е четвърто домакинство на стартове за Световната купа по сноуборд след 2017, 2018 и 2023 г. и първо за Европейската купа в паралелните дисциплини. Курортът бе домакин и на Световно младежко в паралелните дисциплини през 2023 г. Другият ни курорт с домакинство на СК е Пампорово, който тази година реализира за 5 дни Световна и Европейска купа. Стартовете идния сезон вече са валидни за спечелване на квоти за Зимната олимпиада в Милано и Кортина д'Ампецо през 2026 г. Очаква се стартовете в Банско да се превърнат в истински празник на сноуборда, заради участието на първия българин носител на голям и малък кристален глобус на ФИС Радослав Янков и на световните ни звезди при младите: Тервел Замфиров, Петър Гергьовски, Кристиан Георгиев и Александър Кръшняк.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори