С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Нов силен резултат за Алберт в Световната купа

Ново силно представяне в Световната купа по ски направи днес асът ни Алберт Попов. След като вчера той зае 16-о място във Флахау, днес пак там на писта "Херман Майер", Алберт завърши 15-и. В първия манш, той бе 24-и, но със силно представяне във втория завърши 15-ти взе 16 точки за Световната купа. В подреждането за трофея в слалома, Аби вече е 28-и с 31 т., спечелени само този уикенд. Победата днес, и първа в кариерата му, е за Себастиан Фос Солевог (Нор). В 86-ия си старт за СК, той водеше от първия манш и кара стабилно във втория, за да спечели. Втори остана Марко Шварц (Ав), а трети е Алекси Пентюро (Фр). Французинът води убедително в подреждането за Световната купа със 778 т. Втори е Александър Оомод Килде (Нор) - 560 т., но той вчера се контузи тежко и няма да кара до края на сезона. Трети с 501 т. е Марко Одермат (Швейц). За малката купа в слалома води Шварц с 389 т, пред Фелер - 324 и Солевог - 308.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Алберт Попов: Скоро ще стигна и до подиум в Световната купа

Алберт Попов е сигурен, че много скоро ще дойде моментът, в който той ще се качи на почетната стълбичка в старт за Световната купа.

Алпийците закриха сезона с два супергигантски слалома в Банско

Сезонът в алпийските ски бе закрит днес със състезания в Банско по супергигантски слалом (държавно първенство и купа „Капи“) за момичета и момчета, младша и старша възраст (до 14 и до 16 г).

Ясни са шампионите в паралелния гигантски слалом за купа „Капи“

Днес в ски зона Банско се проведоха първите стартове от детските състезания в алпийските ски за купа „Капи“, които се организират от СК „Юлен“

генерални спонсори
партньори