С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Италианец спечели първата титла от Световното в Банско

Талантът в ските на Италия – Джовани Франзони спечели първата титла от Младежкото световно в Банско. В супергигантския слалом по писта „Бъндерица“, той слезе за 49,70 сек. Втори, само на 0,04 сек остана Лукас Фюрштейн (Ав), а трети е Гаел Цулауф (Швейц) на 0,05 сек.

България бе представена от двама алпийци. Константин Стоилов зае 26-о място на 2,07 сек, а Никола Семерджиев остана едва 47-и, но след като почти спря заради груба грешка.

Преди церемонията по награждаването, президентът на организационния комитет, Цеко Минев поздрави участниците и им пожела да реализират мечтите си в Банско.

До 18 г титлата спечели Купър Пъкет (САЩ). Втори е Оскар Прайслер (Дан), а трети Кевин Керими (Алб).

Призьорите получиха стилни медали под формата на снежинка, както и подаръци от оргкома и от водещия български телеком А1. Участие днес взеха 57 алпийци. Утре Световното в Банско продължава с гигантски слалом при мъжете. Стартовете на писта „Бъндерица“ са от 10,00 ч. и 13,00 ч. На живо състезанията могат да се гледат на www.bansko2021.com, както и във фейсбук страницата на Световното.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Купа „Боби Мавриков“ събра 188 деца на Банско

В празник на алпийските ски сред най-малките се превърна днешният първи ден от 11-ото издание на купа „Боби Мавриков“ в Банско

Зубчич спечели и слалома за купа „Пирин“

Хърватският №1 в алпийските ски, Филип Зубчич приключи с победа участието си на стартовете от календара на ФИС в Банско.

Камен и Юлия Златкови с титлите на слалом в Банско

Скиорите Камен Златков (Мотен) и Юлия Златкова (Юлен) са новите шампиони на България в дисциплината слалом.

генерални спонсори
партньори