С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Италианец спечели първата титла от Световното в Банско

Талантът в ските на Италия – Джовани Франзони спечели първата титла от Младежкото световно в Банско. В супергигантския слалом по писта „Бъндерица“, той слезе за 49,70 сек. Втори, само на 0,04 сек остана Лукас Фюрштейн (Ав), а трети е Гаел Цулауф (Швейц) на 0,05 сек.

България бе представена от двама алпийци. Константин Стоилов зае 26-о място на 2,07 сек, а Никола Семерджиев остана едва 47-и, но след като почти спря заради груба грешка.

Преди церемонията по награждаването, президентът на организационния комитет, Цеко Минев поздрави участниците и им пожела да реализират мечтите си в Банско.

До 18 г титлата спечели Купър Пъкет (САЩ). Втори е Оскар Прайслер (Дан), а трети Кевин Керими (Алб).

Призьорите получиха стилни медали под формата на снежинка, както и подаръци от оргкома и от водещия български телеком А1. Участие днес взеха 57 алпийци. Утре Световното в Банско продължава с гигантски слалом при мъжете. Стартовете на писта „Бъндерица“ са от 10,00 ч. и 13,00 ч. На живо състезанията могат да се гледат на www.bansko2021.com, както и във фейсбук страницата на Световното.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Общото събрание на БФСки прие 4-годишна програма за развитие на зимните спортове

Общото събрание на Българската федерация по ски се състоя днес и прие програма за развитие на спортовете в четирите си направления от 2022 до 2026 г.

Италианската скиорка Луиза Бертани избра да се състезава за България

Талантливата италианска алпийка, Луиза Бертани избра да се присъедини към Българската федерация по ски.

Световна купа по сноуборд се завръща в Банско

Банско ще е домакин за трети път на стартове от Световната купа по сноуборд.

генерални спонсори
партньори