С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Камен Златков с перфектен старт на сезона

Камен Златков направи запомнящ се първи старт на сезона. В слалома за ФИС в Каабдалис (Шв), където тренира в последните седмици, софиянецът завърши четвърти на 0,97 сек от победителя, топ слаломиста Дейв Райдинг (Вбр). Втори е един от най-опитните французи Виктор Мюфа-Жанде, а трети Кристиан Соевиг (Нор). Шести пък е немският ас Линус Щрасер.
Камен бе едва 22-и в първия манш, но със страхотен втори, в който даде най-добро време от всички се изстреля до четвъртата позиция в генералното класиране. В Каабдалис участва и най-добрият ни алпиец Алберт Попов. Той кара на познатото си силно ниво в първия манш и завърши трети. Във втория той заложи на максималния риск, за да гони победата, но 3 врати преди финала му хвана кол и не завърши.
Утре в Каабдалис е вторият слалом за ФИС, в който, както и днес ще участват голяма част от алпийците, каращи в Световната купа. Само Алберт Попов ще пропусне, защото ще има тестове на ски за различни терени. Попов е доволен от формата в която се намира.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Камен Златков: Целта ми е да стана по-стабилен

Българският национал в алпийските ски, Камен Златков заяви днес, че се надява на добро представяне през предстоящия сезон.

Алберт Попов: Мястото ми е в топ 10 на Световната купа

Алберт Попов вярва, че може да влезе сред десетте най-добри слаломисти в света през предстоящия сезон

Радо Янков: Сбъдната мечта е за мен да карам пред родна публика

Радослав Янков заяви на пресконференцията на БФСки днес, че е щастлив, че Банско ще приеме стартове от Световната купа през предстоящия сезон

генерални спонсори
партньори