С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Камен Златков с перфектен старт на сезона

Камен Златков направи запомнящ се първи старт на сезона. В слалома за ФИС в Каабдалис (Шв), където тренира в последните седмици, софиянецът завърши четвърти на 0,97 сек от победителя, топ слаломиста Дейв Райдинг (Вбр). Втори е един от най-опитните французи Виктор Мюфа-Жанде, а трети Кристиан Соевиг (Нор). Шести пък е немският ас Линус Щрасер.
Камен бе едва 22-и в първия манш, но със страхотен втори, в който даде най-добро време от всички се изстреля до четвъртата позиция в генералното класиране. В Каабдалис участва и най-добрият ни алпиец Алберт Попов. Той кара на познатото си силно ниво в първия манш и завърши трети. Във втория той заложи на максималния риск, за да гони победата, но 3 врати преди финала му хвана кол и не завърши.
Утре в Каабдалис е вторият слалом за ФИС, в който, както и днес ще участват голяма част от алпийците, каращи в Световната купа. Само Алберт Попов ще пропусне, защото ще има тестове на ски за различни терени. Попов е доволен от формата в която се намира.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Общото събрание на БФСки прие 4-годишна програма за развитие на зимните спортове

Общото събрание на Българската федерация по ски се състоя днес и прие програма за развитие на спортовете в четирите си направления от 2022 до 2026 г.

Италианската скиорка Луиза Бертани избра да се състезава за България

Талантливата италианска алпийка, Луиза Бертани избра да се присъедини към Българската федерация по ски.

Световна купа по сноуборд се завръща в Банско

Банско ще е домакин за трети път на стартове от Световната купа по сноуборд.

генерални спонсори
партньори