С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Камен Златков с перфектен старт на сезона

Камен Златков направи запомнящ се първи старт на сезона. В слалома за ФИС в Каабдалис (Шв), където тренира в последните седмици, софиянецът завърши четвърти на 0,97 сек от победителя, топ слаломиста Дейв Райдинг (Вбр). Втори е един от най-опитните французи Виктор Мюфа-Жанде, а трети Кристиан Соевиг (Нор). Шести пък е немският ас Линус Щрасер.
Камен бе едва 22-и в първия манш, но със страхотен втори, в който даде най-добро време от всички се изстреля до четвъртата позиция в генералното класиране. В Каабдалис участва и най-добрият ни алпиец Алберт Попов. Той кара на познатото си силно ниво в първия манш и завърши трети. Във втория той заложи на максималния риск, за да гони победата, но 3 врати преди финала му хвана кол и не завърши.
Утре в Каабдалис е вторият слалом за ФИС, в който, както и днес ще участват голяма част от алпийците, каращи в Световната купа. Само Алберт Попов ще пропусне, защото ще има тестове на ски за различни терени. Попов е доволен от формата в която се намира.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

„Научи се да караш ски“ на Беклемето преключи със 188 обучени деца

Точно 188 деца от 1 до 4 клас завършиха своето обучение на Беклемето по ски и ски бягане в 15-ото издание на „Научи се да караш ски“.

Алберт Попов получи приза за „Спортист №1 на София“ за 2023 г

Попов заслужи признанието „Спортист №1 на София за 2023 г.“ с първия си подиум в Световната купа по алпийски ски при третото място на слалома в Палисейдс Тахо и с 15-ата позиция в крайното класиране за дисциплината през сезона.

 

243 745 лв. за деца в нужда събраха на благотворителна вечеря в Банско

На 10 февруари 2024 г. Visa България, Българската федерация по ски (БФСки) и Fibank (Първа инвестиционна банка) организираха специална гала вечеря, която обедини известни личности около кауза на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.

 

генерални спонсори
партньори