С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Уникален Алберт Попов подобри днес българския рекорд в гигантския слалом на зимни олимпийски игри

Водещият ни алпиец, Алберт Попов зае 17-о място в гигантския слалом на игрите в Пекин и така записа най-добро олимпийско класиране в кариерата си. Резултатът му е и най-добър за България в дисциплината на олимпийски игри. Досега най-напред бе Петър Попангелов с 21-ото място на зимните игри в Сараево 1984 г.

Заради силния снеговалеж в района на пистата в Янцин, вторият манш бе забавен със 75 минути. Това не повлия на Аби и той кара перфектно по трудното трасе. Резултатът му само във втория манш е седми от всички стартирали. Шампион стана лидерът за Световната купа Марко Одермат (Швейц).
Алберт бе подкрепен в Янцин от немалка българска група, начело с генералния секретар на БОК Белчо Горанов. В сряда е коронната дисциплина на Попов - слалома. В нея ще стартира и вторият ни алпиец на олимпиадата Камен Златков.
"Това ми беше целта, да направя по-силен втори манш. Друго е да караш по собствена линия, по тoзи, която си разгледал трасето. По принцип това ми е карането, но, когато си с по-заден номер, каkто в първия манш е трудно да се покаже. Не си толкова в контрол на нещата", заяви Алберт след състезанието.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Общото събрание на БФСки прие 4-годишна програма за развитие на зимните спортове

Общото събрание на Българската федерация по ски се състоя днес и прие програма за развитие на спортовете в четирите си направления от 2022 до 2026 г.

Италианската скиорка Луиза Бертани избра да се състезава за България

Талантливата италианска алпийка, Луиза Бертани избра да се присъедини към Българската федерация по ски.

Световна купа по сноуборд се завръща в Банско

Банско ще е домакин за трети път на стартове от Световната купа по сноуборд.

генерални спонсори
партньори