С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов върна България и на олимпийската карта

Страхотен Алберт Попов доказа днес класата си и в слалома на олимпийските игри в Пекин.

Българската звезда в алпийските ски се нареди девети, като само 36 стотни от секундата го отделиха от медалите. След шестите места
на Попангелов в Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984 това е второто най-предно класиране на наш състезател в алпийските ски на олимпиада и същевременно най-доброто ни представяне на игрите в Пекин досега. След силните изяви в световната купа, Попов върна България и на картата на олимпийските ски. На тези игри Алберт зае и 17-о място на гигантски слалом, което е рекорд за наш алпиец в тази дисциплина на олимпиада.
Със стартов номер 22, днес Алберт Попов постигна девето време в първия манш, на 70 стотни от лидера Йоханес Щролц от Австрия. Във второто спускане, Попов бе с осми резултат, като в крайна сметка успя да запази деветото си място и в крайното класиране, на 1.06 сек. от шампиона Клеман Ноел от Франция. Първи поздравления след финала Алберт получи по телефона от председателя на БОК Стефка Костадинова, президента на БФСки Цеко Минев и генералния секретар на БОК Белчо Горанов. България имаше още един скиор днес в Топ 20 след първия манш. Камен Златков бе със стартов номер 38 и финишира на 20-а позиция. Във второто спускане той пропусна врата и отпадна малко преди финала. Въпреки това Камен показа, че има сили и знае как да кара като елитен състезател.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Общото събрание на БФСки прие 4-годишна програма за развитие на зимните спортове

Общото събрание на Българската федерация по ски се състоя днес и прие програма за развитие на спортовете в четирите си направления от 2022 до 2026 г.

Италианската скиорка Луиза Бертани избра да се състезава за България

Талантливата италианска алпийка, Луиза Бертани избра да се присъедини към Българската федерация по ски.

Световна купа по сноуборд се завръща в Банско

Банско ще е домакин за трети път на стартове от Световната купа по сноуборд.

генерални спонсори
партньори