С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Призьори от Държавното лятно първенство по ски скок

През изминалия уикенд в Ръжнов (Румъния) се проведе Държавното лятно първенство по ски скок за 2022 година. При отлични условия състезателите премериха сили на 38 и 64-метровите шанци.

В младшата възраст при момичетата национална шампионка е Ива Карадимова (ОТП), пред Рая Кръстанова (ОТП) и Ивет Щерева (Бояна Тийм).

При момчетата младша първи е Цветан Тонев (ОТП), пред Данаил Павлович (Бояна Тийм) и Александър Ваташки (Бояна Тийм).

При момичетата старша победата е за Божидара Бакова (Бояна Тийм), пред Весела Карадимова (ОТП) и Виктория Кръстанова (ОТП).

Най-драматично беше при момчетата старша, където шампионите са Алек Фешев (58.5 м. и 57.5) и Симеон Николов (62 и 54 метра) с равен резултат - 184,2 т. Трети е Мартин Христов (Бояна Тийм).

При юношите победител е Ивайло Димитров (ОТП), пред Николай Колев (ОТП).

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

„Научи се да караш ски“ на Беклемето преключи със 188 обучени деца

Точно 188 деца от 1 до 4 клас завършиха своето обучение на Беклемето по ски и ски бягане в 15-ото издание на „Научи се да караш ски“.

Алберт Попов получи приза за „Спортист №1 на София“ за 2023 г

Попов заслужи признанието „Спортист №1 на София за 2023 г.“ с първия си подиум в Световната купа по алпийски ски при третото място на слалома в Палисейдс Тахо и с 15-ата позиция в крайното класиране за дисциплината през сезона.

 

243 745 лв. за деца в нужда събраха на благотворителна вечеря в Банско

На 10 февруари 2024 г. Visa България, Българската федерация по ски (БФСки) и Fibank (Първа инвестиционна банка) организираха специална гала вечеря, която обедини известни личности около кауза на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.

 

генерални спонсори
партньори