С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Камен Златков: Целта ми е да стана по-стабилен

Българският национал в алпийските ски, Камен Златков заяви днес, че се надява на добро представяне през предстоящия сезон. Той вече направи силен старт на сезона с две победи в слалома в състезания на ФИС в шведския курорт Каабдалис на 19 и 20 ноември, като зад него останаха много от алпийците от Великобритания и Италия, които карат в Световната купа.
"Вече направих първи състезания и постигнах много добри резултати, което ми дава увереност на старта на новия сезон. Пожелавам си да съм здрав, а с всичко друго ще се справя. Надявам се тази година да бъде още по-добра за мен. Целта ми е да стана по-стабилен, да натрупам повече точки за Световната купа, да не допускам състезания, в които не завършвам", каза Златков.
Софиянецът е доволен от свършената работа през лятото и се чувства много по-уверен.
"В тренировките наблегнахме върху първите маншове, защото там имах резерви, както и върху психическата ми устойчивост, за да постигна по-голямо постоянство през сезона. Целта ми е да вляза и да се утвърдя в топ 30 на Световната купа. Това е следващата стъпка", каза още Златков.
"Ските ми са бързи, работихме върху настойките и смятам, че са доста добри. Надявам се да направя повече от предишния сезон, с малки стъпки да напредвам постоянно и да вървя нагоре. Чувствам се по-уверен, което е важно", добави той.
Камен стартира за Световната купа в първия слалом през кампанията във Вал Д'Изер (Франция) на 11 декември, а основен акцент в предстоящия сезон е и Световното първенство в Мерибел (Франция) във втората половина на февруари.
"Концентриран съм изцяло върху слалома. Гигантският слалом е подкрепяща дисциплина, която ми помогна да доразвия качествата си за слалома. След началото на сезона за Световната купа във Вал Д'Изер ще участвам и в два старта от Европейската купа през декември. Фокусът ми за новия сезон е насочен основно към състезанията от Световната купа и към Световното първенство", каза алпиецът на пресконференцията на БФСки днес.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Банско приема за първи път световна и европейска купа по сноуборд

Българската федерация по ски получи поредно признание по време на календарната конференция на ФИС в Порторож.

Талантите ни в сноуборда са отбор на месец март

Младите ни звезди в сноуборда Тервел Замфиров, Кристиан Георгиев, Петър Гергьовски и Александър Кръшняк спечелиха 9 гласа от общо 25 на спортните редакции в анкетата на Пресклуб „България“ за март.

Българска федерация по ски отпразнува своя 100-годишен юбилей

Българската федерация по ски отпразнува подобаващо своя 100-годишен юбилей.

генерални спонсори
партньори