С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Камен Златков: Целта ми е да стана по-стабилен

Българският национал в алпийските ски, Камен Златков заяви днес, че се надява на добро представяне през предстоящия сезон. Той вече направи силен старт на сезона с две победи в слалома в състезания на ФИС в шведския курорт Каабдалис на 19 и 20 ноември, като зад него останаха много от алпийците от Великобритания и Италия, които карат в Световната купа.
"Вече направих първи състезания и постигнах много добри резултати, което ми дава увереност на старта на новия сезон. Пожелавам си да съм здрав, а с всичко друго ще се справя. Надявам се тази година да бъде още по-добра за мен. Целта ми е да стана по-стабилен, да натрупам повече точки за Световната купа, да не допускам състезания, в които не завършвам", каза Златков.
Софиянецът е доволен от свършената работа през лятото и се чувства много по-уверен.
"В тренировките наблегнахме върху първите маншове, защото там имах резерви, както и върху психическата ми устойчивост, за да постигна по-голямо постоянство през сезона. Целта ми е да вляза и да се утвърдя в топ 30 на Световната купа. Това е следващата стъпка", каза още Златков.
"Ските ми са бързи, работихме върху настойките и смятам, че са доста добри. Надявам се да направя повече от предишния сезон, с малки стъпки да напредвам постоянно и да вървя нагоре. Чувствам се по-уверен, което е важно", добави той.
Камен стартира за Световната купа в първия слалом през кампанията във Вал Д'Изер (Франция) на 11 декември, а основен акцент в предстоящия сезон е и Световното първенство в Мерибел (Франция) във втората половина на февруари.
"Концентриран съм изцяло върху слалома. Гигантският слалом е подкрепяща дисциплина, която ми помогна да доразвия качествата си за слалома. След началото на сезона за Световната купа във Вал Д'Изер ще участвам и в два старта от Европейската купа през декември. Фокусът ми за новия сезон е насочен основно към състезанията от Световната купа и към Световното първенство", каза алпиецът на пресконференцията на БФСки днес.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки уважи тържеството за 70 години на катедра „Снежни спортове“ на НСА

Българската федерация по ски уважи тържеството по повод 70 години на катедра „Зимни спортове“ на НСА „Васил Левски“.

Съветът на ФИС потвърди: Банско и Пампорово взимат стартове за Световната купа през сезон 2023/24

Съветът на Международната федерация по ски и сноуборд потвърди календарите за Световната купа за сезон 2023/24.

Томас Бах пожела на Алберт Попов и Радослав Янков да спечелят медали от игрите в Милано и Кортина 2026

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК), Томас Бах се срещна с топ състезателите на Българската федерация по ски (БФСки) Алберт Попов и Радослав Янков

генерални спонсори
партньори