С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Летящ старт на сезона за Алберт Попов

Водещият ни алпиец, Алберт Попов започна с престижното 11-то място в слалома за Световната купа във френския курорт Вал д'Изер. Това бе първи старт за българина от новия сезон, в най-престижните състезания и негов връх в кариерата за този етап от годината и във френския курорт. Да го подкрепи във Вал д'Изер бе дошло и цялото му семейство.

Аби даде десето време в първия манш, а във втория също кара на ниво и отстъпи една позиция в крайното подреждане с изоставане от 2 секунди след победителя Лукас Броотен (Нор).
Малшанс попречи и на втория ни представител Камен Златков да влезе в точките. Той стартира силно в първия манш, но пропусна врата метри преди финала.
Лукас Броотен даде второ време в първия манш със седем стотни изоставане от водача Хенрик Кристоферсен. Във втория Браатен кара уверено и спечели с общо време 1:38.14 минута, докато Кристоферсен не издържа на напрежението и след серия от грешки финишира едва шести в крайното подреждане. В класирането за СК в слалома води Броотен със 100 т, а Алберт е 11-ти с 24 т. Следващата седмица Попов и Златков ще стартират в слаломите за Европейската купа в Обереген и Поца ди Фаса (Ит).

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори