С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Луиза Бертани с първа победа за България

Първа победа като състезател на България постигна днес в Кронплац (Ит) скиорката Луиза Бертани. Тя спечели гигантския слалом, който е от програмата на открито първенство на Албания и е валиден за ФИС. Бертани даде общо време от двата манша от 2:26,66 мин. Втора на 0,08 сек е Елиза Платино (Ит), а трета на 0,25 сек е Селина Халер (Ит). Втората ни националка Юлия Златкова е 43-та. Нашумялата с трансфера си в Албания 16-годишна италианка Лара Колтури не завърши втория манш. В първия манш дъщерята на олимпийската шампионка Даниела Чекарели изоставаше с 1,54 сек от водачката Бертани. На 26 ноември Колтури зае 17-о място в гигантския слалом за Световната купа в Килингтън (САЩ). 

На 13 декември Бертани пропусна старта за Европейската купа в Понте ди Леньо (Ит) заради болки в гърба.
За награда днес тя получи от организаторите ваучер за едноседмична ваканция в Албания. Идната седмица на 27-28-и Бертани ще кара в гигантските слаломи за Световната купа в Земеринг (Ав).

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БОК награди медалистите от Европейския младежки олимпийски фестивал и техните треньори

Българският олимпийски комитет награди медалистите от Зимния европейски младежки олимпийски фестивал във Фриули, Венеция Джулия 2023.

Милуш Панчев със силно представяне за купа „Тополино“

Успешно се представи днес Милуш Панчев в гигантския слалом за купа „Тополино“, което е неофициално световно първенство по ски за деца до 16 г. При момчетата до 14 г Панчев, който е състезател на СК „Юлен“ зае престижното шесто място на 1,49 сек от победителя Елиас Мунд (Гер).

Трети медал за България на олимпийския фестивал в Италия

Младите български сноубордисти спечелиха трети медал на продължаващия в Италия олимпийски зимен европейски фестивал.

генерални спонсори
партньори