С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Луиза Бертани с първа победа за България

Първа победа като състезател на България постигна днес в Кронплац (Ит) скиорката Луиза Бертани. Тя спечели гигантския слалом, който е от програмата на открито първенство на Албания и е валиден за ФИС. Бертани даде общо време от двата манша от 2:26,66 мин. Втора на 0,08 сек е Елиза Платино (Ит), а трета на 0,25 сек е Селина Халер (Ит). Втората ни националка Юлия Златкова е 43-та. Нашумялата с трансфера си в Албания 16-годишна италианка Лара Колтури не завърши втория манш. В първия манш дъщерята на олимпийската шампионка Даниела Чекарели изоставаше с 1,54 сек от водачката Бертани. На 26 ноември Колтури зае 17-о място в гигантския слалом за Световната купа в Килингтън (САЩ). 

На 13 декември Бертани пропусна старта за Европейската купа в Понте ди Леньо (Ит) заради болки в гърба.
За награда днес тя получи от организаторите ваучер за едноседмична ваканция в Албания. Идната седмица на 27-28-и Бертани ще кара в гигантските слаломи за Световната купа в Земеринг (Ав).

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори