С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Луиза Бертани с първа победа за България

Първа победа като състезател на България постигна днес в Кронплац (Ит) скиорката Луиза Бертани. Тя спечели гигантския слалом, който е от програмата на открито първенство на Албания и е валиден за ФИС. Бертани даде общо време от двата манша от 2:26,66 мин. Втора на 0,08 сек е Елиза Платино (Ит), а трета на 0,25 сек е Селина Халер (Ит). Втората ни националка Юлия Златкова е 43-та. Нашумялата с трансфера си в Албания 16-годишна италианка Лара Колтури не завърши втория манш. В първия манш дъщерята на олимпийската шампионка Даниела Чекарели изоставаше с 1,54 сек от водачката Бертани. На 26 ноември Колтури зае 17-о място в гигантския слалом за Световната купа в Килингтън (САЩ). 

На 13 декември Бертани пропусна старта за Европейската купа в Понте ди Леньо (Ит) заради болки в гърба.
За награда днес тя получи от организаторите ваучер за едноседмична ваканция в Албания. Идната седмица на 27-28-и Бертани ще кара в гигантските слаломи за Световната купа в Земеринг (Ав).

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Зографски със 17-то място на голямата шанца в Рука

Владимир Зографски зае 17-то място във втория старт за Световната купа за новия сезон на голямата шанца в Рука (Финл).

Алберт Попов продължава с тренировките в Кабдалис

Най-добрият български алпиец Алберт Попов продължава тренировките в шведския курорт Кабдалис. Попов и неговият екип са там вече втора седмица.

Даниел Пешков и Калина Недялкова с по 2 титли от държавното с ролкови ски

Даниел Пешков (Банско) и Калина Недялкова (Александър Логистик) спечелиха до момента по две титли от лятното държавно по ски бягане с ролкови ски.

генерални спонсори
партньори