С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Топ 10 за Алберт Попов под светлините в Мадона ди Кампильо

Най-добрият български скиор, Алберт Попов за пореден път показа, че е състезател от световна класа. Под светлините, в Мадона ди Кампильо софиянецът завърши на престижното 10-о място в слалома за Световната купа. Това е най-доброто му класиране в италианския зимен център откакто е в световния елит. В първия манш Попов бе девети. За 10-ата си позиция в крайното класиране той даде общо време от 1:38,87 мин. Другият ни алпиец Камен Златков завърши 46-и в първия манш и остана на 0,73 сек от място във втория манш, в който карат само първите 30 от първия.

Победата в Мадона ди Кампильо взе Даниел Юл (Швейц) с 1:37,67 мин. Втори на 0,08 сек остана Хенрик Кристоферсен (Нор), а на 0,18 сек трети завърши Линус Щрасер (Гер). За Юл това е трета победа в италианския курорт, като по този показател се изравни с Кристоферсен и Алберто Томба на второто място във вечната ранглиста. Лидер с 5 победи в Мадона е Ингемар Стенмарк.

Класирането на Алберт в италианския зимен център му донесе още 26 т, като с тях вече има 50 за Световната купа и заема 11-о място в генералното класиране в слалома. В първия старт за сезона Попов зае 11-о място във Вал д’Изер (Фр). За Алберт това е най-силното начало на сезона в неговата кариера. Той утвърди България в световната ранглиста в която са над 5600 скиори. Следващият старт на Попов и Златков ще е на 4 януари на слалома за Световната купа в Гармиш-Партенкирхен (Гер).

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

ФИС с отлична оценка за детските стартове по ски за Купа „Капи“

Най-голямото международно състезание по ски за деца в България – купа „Капи“ събра в Банско 200 таланти от рекордните за този ранг надпревари 12 държави. Организатори на събитието бяха „Юлен“ АД и БФСки.

Купа „Пампорово“ събра за 2 слалома талантите в ските до 16 г

Купа „Пампорово“ събра за два слалома младите ни таланти в ските до 14 и до 16 години.

БФСки проведе днес общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес общо събрание във връзка с изискване в програмата за финансиране на спортните клубове на Министерството на младежта и спорта.

генерални спонсори
партньори