С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Топ 10 за Алберт Попов под светлините в Мадона ди Кампильо

Най-добрият български скиор, Алберт Попов за пореден път показа, че е състезател от световна класа. Под светлините, в Мадона ди Кампильо софиянецът завърши на престижното 10-о място в слалома за Световната купа. Това е най-доброто му класиране в италианския зимен център откакто е в световния елит. В първия манш Попов бе девети. За 10-ата си позиция в крайното класиране той даде общо време от 1:38,87 мин. Другият ни алпиец Камен Златков завърши 46-и в първия манш и остана на 0,73 сек от място във втория манш, в който карат само първите 30 от първия.

Победата в Мадона ди Кампильо взе Даниел Юл (Швейц) с 1:37,67 мин. Втори на 0,08 сек остана Хенрик Кристоферсен (Нор), а на 0,18 сек трети завърши Линус Щрасер (Гер). За Юл това е трета победа в италианския курорт, като по този показател се изравни с Кристоферсен и Алберто Томба на второто място във вечната ранглиста. Лидер с 5 победи в Мадона е Ингемар Стенмарк.

Класирането на Алберт в италианския зимен център му донесе още 26 т, като с тях вече има 50 за Световната купа и заема 11-о място в генералното класиране в слалома. В първия старт за сезона Попов зае 11-о място във Вал д’Изер (Фр). За Алберт това е най-силното начало на сезона в неговата кариера. Той утвърди България в световната ранглиста в която са над 5600 скиори. Следващият старт на Попов и Златков ще е на 4 януари на слалома за Световната купа в Гармиш-Партенкирхен (Гер).

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки уважи тържеството за 70 години на катедра „Снежни спортове“ на НСА

Българската федерация по ски уважи тържеството по повод 70 години на катедра „Зимни спортове“ на НСА „Васил Левски“.

Съветът на ФИС потвърди: Банско и Пампорово взимат стартове за Световната купа през сезон 2023/24

Съветът на Международната федерация по ски и сноуборд потвърди календарите за Световната купа за сезон 2023/24.

Томас Бах пожела на Алберт Попов и Радослав Янков да спечелят медали от игрите в Милано и Кортина 2026

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК), Томас Бах се срещна с топ състезателите на Българската федерация по ски (БФСки) Алберт Попов и Радослав Янков

генерални спонсори
партньори