С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

21-во място за Алберт Попов на слалома в Гармиш-Партенкирхен

Най-добрият български алпиец, Алберт Попов зае 21-во място на слалома за Световната купа в Гармиш-Партенкирхен (Гер). Заради топлото време домакините използваха много вода и сол, за да спасят състезанието. Трасето обаче не издържа и създаде много проблеми на скиорите. Въпреки тежките условия Алберт слезе 11-ти в първия манш, докато вторият ни национал Камен Златков отпадна след първата контрола. След втория манш Алберт даде 21-во време и взе нови 10 точки за Световната купа. Победата тази вечер бе за норвежкия скиор Хенрик Кристоферсен. За него това бе трети пореден успех в Гармиш. По този показател той изравни легендарния Алберто Томба (Ит). В класирането за СК на слалом води Кристоферсен с 220 т, а Алберт Попов е 13-ти с 60. Следващият слалом е в Аделбоден на 8 януари.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Зографски със 17-то място на голямата шанца в Рука

Владимир Зографски зае 17-то място във втория старт за Световната купа за новия сезон на голямата шанца в Рука (Финл).

Алберт Попов продължава с тренировките в Кабдалис

Най-добрият български алпиец Алберт Попов продължава тренировките в шведския курорт Кабдалис. Попов и неговият екип са там вече втора седмица.

Даниел Пешков и Калина Недялкова с по 2 титли от държавното с ролкови ски

Даниел Пешков (Банско) и Калина Недялкова (Александър Логистик) спечелиха до момента по две титли от лятното държавно по ски бягане с ролкови ски.

генерални спонсори
партньори