С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

21-во място за Алберт Попов на слалома в Гармиш-Партенкирхен

Най-добрият български алпиец, Алберт Попов зае 21-во място на слалома за Световната купа в Гармиш-Партенкирхен (Гер). Заради топлото време домакините използваха много вода и сол, за да спасят състезанието. Трасето обаче не издържа и създаде много проблеми на скиорите. Въпреки тежките условия Алберт слезе 11-ти в първия манш, докато вторият ни национал Камен Златков отпадна след първата контрола. След втория манш Алберт даде 21-во време и взе нови 10 точки за Световната купа. Победата тази вечер бе за норвежкия скиор Хенрик Кристоферсен. За него това бе трети пореден успех в Гармиш. По този показател той изравни легендарния Алберто Томба (Ит). В класирането за СК на слалом води Кристоферсен с 220 т, а Алберт Попов е 13-ти с 60. Следващият слалом е в Аделбоден на 8 януари.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БОК награди медалистите от Европейския младежки олимпийски фестивал и техните треньори

Българският олимпийски комитет награди медалистите от Зимния европейски младежки олимпийски фестивал във Фриули, Венеция Джулия 2023.

Милуш Панчев със силно представяне за купа „Тополино“

Успешно се представи днес Милуш Панчев в гигантския слалом за купа „Тополино“, което е неофициално световно първенство по ски за деца до 16 г. При момчетата до 14 г Панчев, който е състезател на СК „Юлен“ зае престижното шесто място на 1,49 сек от победителя Елиас Мунд (Гер).

Трети медал за България на олимпийския фестивал в Италия

Младите български сноубордисти спечелиха трети медал на продължаващия в Италия олимпийски зимен европейски фестивал.

генерални спонсори
партньори