С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

21-во място за Алберт Попов на слалома в Гармиш-Партенкирхен

Най-добрият български алпиец, Алберт Попов зае 21-во място на слалома за Световната купа в Гармиш-Партенкирхен (Гер). Заради топлото време домакините използваха много вода и сол, за да спасят състезанието. Трасето обаче не издържа и създаде много проблеми на скиорите. Въпреки тежките условия Алберт слезе 11-ти в първия манш, докато вторият ни национал Камен Златков отпадна след първата контрола. След втория манш Алберт даде 21-во време и взе нови 10 точки за Световната купа. Победата тази вечер бе за норвежкия скиор Хенрик Кристоферсен. За него това бе трети пореден успех в Гармиш. По този показател той изравни легендарния Алберто Томба (Ит). В класирането за СК на слалом води Кристоферсен с 220 т, а Алберт Попов е 13-ти с 60. Следващият слалом е в Аделбоден на 8 януари.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори