С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Милуш Панчев с победа за купа „Лока“

Талантливият алпиец Милуш Панчев (СК Юлен) постигна впечатляваща победа в гигантския слалом (до 14 г) в 48-то издание на купа „Лока“ в град Шкофия Лока (Слвн).
В същата възрастова група за купа „Лока“ Димитър Божков (СК Рилец Самоков) е 16-ти.
При момичетата до 14 г Маргарита Беязова (СК Мотен) е 19-та. В старшата възраст до 16 г Ева Колева (СК Витоша ски) е 19-та, а Елена Кръшняк (СК Мотен) е 25-та. При юношите до 16 г Аспарух Соколов (СК Витоша ски) е 10-ти, Михаил Варакаджиев (СК Грийн Роуд) е 19-ти, Ивайло Господинов (СК Мотен) е 24-ти, а Георги Ковачки (СК Боровец) е 32-и.
Милуш Панчев започва да тренира ски при Ани Тренчева и Георги Малчов, а в момента се подготвя при Иво Димов, Мария Киркова и Михаил Пулин. На 27 януари Панчев зае шесто място в гигантския слалом за купа "Тополино", което неофициално световно първенство за деца до 16 г.
Младите ни таланти са в Словения с треньорите Захарин Гривев, Михаил Седянков и Росен Гергов. В неделя състезанията в Шкофия Лока продължават със слалом.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

„Научи се да караш ски“ на Беклемето преключи със 188 обучени деца

Точно 188 деца от 1 до 4 клас завършиха своето обучение на Беклемето по ски и ски бягане в 15-ото издание на „Научи се да караш ски“.

Алберт Попов получи приза за „Спортист №1 на София“ за 2023 г

Попов заслужи признанието „Спортист №1 на София за 2023 г.“ с първия си подиум в Световната купа по алпийски ски при третото място на слалома в Палисейдс Тахо и с 15-ата позиция в крайното класиране за дисциплината през сезона.

 

243 745 лв. за деца в нужда събраха на благотворителна вечеря в Банско

На 10 февруари 2024 г. Visa България, Българската федерация по ски (БФСки) и Fibank (Първа инвестиционна банка) организираха специална гала вечеря, която обедини известни личности около кауза на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.

 

генерални спонсори
партньори