С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Гьошарков и Койнакова взеха титлите в слоупстайла от Държавното първенство по сноуборд

Петър Гьошарков (НСА - на снимката) спечели титлата в дисциплината "слоупстайл" при мъжете на Държавното първенство по сноуборд, което се проведе на фън парка в Боровец. Организатори са БФСки и „Бороспорт“.
Гьошарков получи 86.00 точки при второто си изпълнение, с което заслужи златото. Втори остана Симеон Чалъков (Бороборд) със 71.00 точки, а трети се нареди Борислав Стоянов (ОуТиПи) с 69.33 точки.
В същата дисциплина при жените триумфира Димана Койнакова (НСА) със 73.00 точки, пред Теодора Илиева (Спорт Екстрийм) с 60.33 точки и Михаела Иванова (НСА) с 58.00 точки.
В надпреварата в слоупстайла в ските-свободен стил Петър Диманов стана шампион на България, като постигна 71.00 точки. Среброто взе Евгени Пенков с 63.00 точки, а с бронза се окичи Алекс Лефковиц с 59.00 точки.
Шампионатът завършва утре с дисциплината "Биг еър".

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори