С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Откриха Световното по сноуборд за младежи в Банско

Световното първенство по сноуборд за младежи и девойки в Банско бе открито официално с шествие, водено от кукери. Състезатели и треньори се придвижваха от хотел "Стражите", където са настанени до долната станция на кабинковия лифт, където бе церемонията.
На световното участват състезатели от Австралия, Австрия, България, Канада, Чехия, Великобритания, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Япония, Република Корея, Нидерландия, Полша, Швейцария, Украйна и САЩ.
Първенството бе открито от състезателният директор на международната федерация по ски Петер Крогол.
Участниците бяха приветствани от Цеко Минев, член на борда на международната федерация и президент на българската и кмета на града Иван Кадев.
Младите танцьори от ТФ "Забавление" към читалището в Банско и гласовитите певци от "Банскалии" забавляваха гостите след церемонията.
Първенството започва в петък с паралелен гигантски слалом.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори