С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Откриха Световното по сноуборд за младежи в Банско

Световното първенство по сноуборд за младежи и девойки в Банско бе открито официално с шествие, водено от кукери. Състезатели и треньори се придвижваха от хотел "Стражите", където са настанени до долната станция на кабинковия лифт, където бе церемонията.
На световното участват състезатели от Австралия, Австрия, България, Канада, Чехия, Великобритания, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Япония, Република Корея, Нидерландия, Полша, Швейцария, Украйна и САЩ.
Първенството бе открито от състезателният директор на международната федерация по ски Петер Крогол.
Участниците бяха приветствани от Цеко Минев, член на борда на международната федерация и президент на българската и кмета на града Иван Кадев.
Младите танцьори от ТФ "Забавление" към читалището в Банско и гласовитите певци от "Банскалии" забавляваха гостите след церемонията.
Първенството започва в петък с паралелен гигантски слалом.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Пешков и Димитрова спечелиха масовия старт за Купа „Рол ски“ в Сапарева баня

Даниел Пешков и Валентина Димитрова спечелиха масовия старт на 10 км (свободен стил) при мъжете и жените от втория ден на Купа „Рол ски“ в Сапарева баня.

Калина Недялкова спечели първия старт за Купа „Рол ски“ в Сапарева баня

Националката Калина Недялкова спечели първия старт при жените от Купа „Рол ски“ в Сапарева баня.

Владимир Зографски с трета победа във веригата Гран при

Владимир Зографски продължи и днес доминацията си в лятната верига Гран При по ски-скок.

генерални спонсори
партньори