С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Камен Златков с 2 победи в слаломите за купа „Юлен“

Българският национал в алпийските Камен Златков (Мотен) спечели днешните два слалома за купа „Юлен“, които се проведоха на писта №8 в Банско.
В първото състезание за деня, Златков победи с общо време от 1:14.01 минути. Той изпревари с 2.04 сек австралиеца Хю Макадам и с 3.81 секунди Константин Стоилов (Витоша ски).
Във второто състезание при мъжете, 25-годишният Златков отново беше над всички с резултат от 1:15.11 мин. На 0.56 секунди зад него остана по-малкият му брат Калин Златков (Юлен). Почетната стълбичка допълни американецът Уил Утендорфер на 3.22 секунди от победителя.
При дамите също имаше българска победа, макар и само в единия от двата проведени слалома. Родената в Италия, но състезаваща се за България, Луиза Бертани (Витоша ски) триумфира в сутрешния старт в Банско с време от 1:25.76 минути. На второ място на 2.01 секунди остана белгийката Ел Кемпенерс, а трета на 2.33 секунди финишира Бояна Радева (Юлен).
В следобедния старт победата с 1:22.34 минути е за швейцарката Анина Цюрбриген. Втора на 1.54 секунди се нареди Юлия Златкова (Юлен), а Бертани остана трета с пасив от 3.14 секунди. Участие взеха 47 състезатели от 11 държави.

На 30 март в Банско ще се проведат и гигантските слаломи за Балканската купа. Организатори на състезанията са Юлен АД и БФски.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори