С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Камен Златков с 2 победи в слаломите за купа „Юлен“

Българският национал в алпийските Камен Златков (Мотен) спечели днешните два слалома за купа „Юлен“, които се проведоха на писта №8 в Банско.
В първото състезание за деня, Златков победи с общо време от 1:14.01 минути. Той изпревари с 2.04 сек австралиеца Хю Макадам и с 3.81 секунди Константин Стоилов (Витоша ски).
Във второто състезание при мъжете, 25-годишният Златков отново беше над всички с резултат от 1:15.11 мин. На 0.56 секунди зад него остана по-малкият му брат Калин Златков (Юлен). Почетната стълбичка допълни американецът Уил Утендорфер на 3.22 секунди от победителя.
При дамите също имаше българска победа, макар и само в единия от двата проведени слалома. Родената в Италия, но състезаваща се за България, Луиза Бертани (Витоша ски) триумфира в сутрешния старт в Банско с време от 1:25.76 минути. На второ място на 2.01 секунди остана белгийката Ел Кемпенерс, а трета на 2.33 секунди финишира Бояна Радева (Юлен).
В следобедния старт победата с 1:22.34 минути е за швейцарката Анина Цюрбриген. Втора на 1.54 секунди се нареди Юлия Златкова (Юлен), а Бертани остана трета с пасив от 3.14 секунди. Участие взеха 47 състезатели от 11 държави.

На 30 март в Банско ще се проведат и гигантските слаломи за Балканската купа. Организатори на състезанията са Юлен АД и БФски.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки уважи тържеството за 70 години на катедра „Снежни спортове“ на НСА

Българската федерация по ски уважи тържеството по повод 70 години на катедра „Зимни спортове“ на НСА „Васил Левски“.

Съветът на ФИС потвърди: Банско и Пампорово взимат стартове за Световната купа през сезон 2023/24

Съветът на Международната федерация по ски и сноуборд потвърди календарите за Световната купа за сезон 2023/24.

Томас Бах пожела на Алберт Попов и Радослав Янков да спечелят медали от игрите в Милано и Кортина 2026

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК), Томас Бах се срещна с топ състезателите на Българската федерация по ски (БФСки) Алберт Попов и Радослав Янков

генерални спонсори
партньори