С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Владимир Зографски е 35-ти на голямата шанца на Европейските игри

Владимир Зографски зае 35-то място в състезанието по ски скок на голяма шанца в Закопане, което е част от Европейските игри в Полша.
Асът ни направи опит от 120,5 метра, който му донесе 106,1 точки. За попадане във финалния втори кръг бяха нужни 111,6 точки, с които се затвори трийсетицата след първите скокове.
Шампион стана представителят на домакините Давид Кубацки. Полякът събра 279,1 точки след скокове от 139 и 134,5 метра.
Сребърният медал стана притежание на австриеца Ян Хьорл, който завърши с 273 точки, на почетната стълбичка се допълни от германеца Филип Райминд с 271,8 точки. Тримата бяха и единствените участници в днешното състезание, които преминаха сбора от 270 точки.
На малката шанца от Европейските игри Зографски зае 15-то място.

фото Startphoto.bg

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

„Научи се да караш ски“ на Беклемето преключи със 188 обучени деца

Точно 188 деца от 1 до 4 клас завършиха своето обучение на Беклемето по ски и ски бягане в 15-ото издание на „Научи се да караш ски“.

Алберт Попов получи приза за „Спортист №1 на София“ за 2023 г

Попов заслужи признанието „Спортист №1 на София за 2023 г.“ с първия си подиум в Световната купа по алпийски ски при третото място на слалома в Палисейдс Тахо и с 15-ата позиция в крайното класиране за дисциплината през сезона.

 

243 745 лв. за деца в нужда събраха на благотворителна вечеря в Банско

На 10 февруари 2024 г. Visa България, Българската федерация по ски (БФСки) и Fibank (Първа инвестиционна банка) организираха специална гала вечеря, която обедини известни личности около кауза на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.

 

генерални спонсори
партньори