С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Браво! Влади Зографски с първа победа във веригата Гран при

Владимир Зографски завърши на първо място в състезанието от Гран при веригата по летен ски скок на голямата шанца в Куршевел (Франция).
Единственият български състезател в елита на този спорт събра 262,6 точки и разби конкуренцията, за да постигне най-престижния резултат в кариерата си при мъжете.
Зографски поведе в класирането още след първия опит, в който преодоля 132,5 метра за общо 120,2 точки. При втория си скок, в историческото за ските ни състезание, днес той постигна 130,5 точки за още 142,4 точки, с което събра сбора от 262,2.
Втори завърши швейцарецът Грегор Дешванден с 246,2 точки, а трети с 246 точки остана австриецът Марко Вьоргьотер.
Зографски влезе в състезанието с трети резултат в квалификацията. В нея той преодоля 128,5 метра и още тогава даде заявка, че ще продължи чудесното си представяне от началото на уикенда. В събота българинът завърши втори в първия старт в Куршевел, като бе изпреварен само от Дешванден.
Така той и швейцарецът оглавяват временното класиране в Гран при веригата с по 180 точки. Следващите стартове са на 5 и 6 август в Шчирк, Полша.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Пешков и Димитрова спечелиха масовия старт за Купа „Рол ски“ в Сапарева баня

Даниел Пешков и Валентина Димитрова спечелиха масовия старт на 10 км (свободен стил) при мъжете и жените от втория ден на Купа „Рол ски“ в Сапарева баня.

Калина Недялкова спечели първия старт за Купа „Рол ски“ в Сапарева баня

Националката Калина Недялкова спечели първия старт при жените от Купа „Рол ски“ в Сапарева баня.

Владимир Зографски с трета победа във веригата Гран при

Владимир Зографски продължи и днес доминацията си в лятната верига Гран При по ски-скок.

генерални спонсори
партньори