С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Браво! Влади Зографски с първа победа във веригата Гран при

Владимир Зографски завърши на първо място в състезанието от Гран при веригата по летен ски скок на голямата шанца в Куршевел (Франция).
Единственият български състезател в елита на този спорт събра 262,6 точки и разби конкуренцията, за да постигне най-престижния резултат в кариерата си при мъжете.
Зографски поведе в класирането още след първия опит, в който преодоля 132,5 метра за общо 120,2 точки. При втория си скок, в историческото за ските ни състезание, днес той постигна 130,5 точки за още 142,4 точки, с което събра сбора от 262,2.
Втори завърши швейцарецът Грегор Дешванден с 246,2 точки, а трети с 246 точки остана австриецът Марко Вьоргьотер.
Зографски влезе в състезанието с трети резултат в квалификацията. В нея той преодоля 128,5 метра и още тогава даде заявка, че ще продължи чудесното си представяне от началото на уикенда. В събота българинът завърши втори в първия старт в Куршевел, като бе изпреварен само от Дешванден.
Така той и швейцарецът оглавяват временното класиране в Гран при веригата с по 180 точки. Следващите стартове са на 5 и 6 август в Шчирк, Полша.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори