С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Владимир Зографски надви елита за нова победа за Гран при

Най-добрият ни ски скачач Владимир Зографски постигна втора поредна победа в старт от Гран при веригата. Тази вечер той триумфира на малката шанца в Шчирк (Полша) и то в конкуренцията на големи имена в спорта като Давид Кубацки, Камил Стох, Пьотр Жила, Мачей Кот, Грегор Дешвандер и Роберт Йохансон.
Асът ни събра 257.3 точки и продължава отличното си представяне за сезона, след като миналата неделя зае първо място в надпреварата на голямата шанца в Куршевел (Франция), а ден по-рано се нареди втори.
Зографски беше девети в класирането след първия опит, в който преодоля 97.5 метра за общо 112.9 точки. При втория си скок той беше перфектен, постигна 106.5 метра за още 144.4 точки, с което събра сбора от 257.3.
Втори и трети завършиха съответно представителите на домакините Александър Знишчол и Пьотр Жила с 253.5 и 252.9 точки.
Зографски спечели и квалификацията в Шчирк снощи, след като получи 138.8 точки след опит от 105.5 метра.
Така българинът излезе начело във временното класиране в Гран при веригата след третия кръг с 280 точки. Втори със 198 е швейцарецът Грегор Дешванден, пред Александър Знишчол със 136 точки.
Утре в Шчирк (Полша) предстои още едно състезание от Гран при веригата по летен ски скок.
фото FIS

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Пешков и Димитрова спечелиха масовия старт за Купа „Рол ски“ в Сапарева баня

Даниел Пешков и Валентина Димитрова спечелиха масовия старт на 10 км (свободен стил) при мъжете и жените от втория ден на Купа „Рол ски“ в Сапарева баня.

Калина Недялкова спечели първия старт за Купа „Рол ски“ в Сапарева баня

Националката Калина Недялкова спечели първия старт при жените от Купа „Рол ски“ в Сапарева баня.

Владимир Зографски с трета победа във веригата Гран при

Владимир Зографски продължи и днес доминацията си в лятната верига Гран При по ски-скок.

генерални спонсори
партньори