С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Владимир Зографски надви елита за нова победа за Гран при

Най-добрият ни ски скачач Владимир Зографски постигна втора поредна победа в старт от Гран при веригата. Тази вечер той триумфира на малката шанца в Шчирк (Полша) и то в конкуренцията на големи имена в спорта като Давид Кубацки, Камил Стох, Пьотр Жила, Мачей Кот, Грегор Дешвандер и Роберт Йохансон.
Асът ни събра 257.3 точки и продължава отличното си представяне за сезона, след като миналата неделя зае първо място в надпреварата на голямата шанца в Куршевел (Франция), а ден по-рано се нареди втори.
Зографски беше девети в класирането след първия опит, в който преодоля 97.5 метра за общо 112.9 точки. При втория си скок той беше перфектен, постигна 106.5 метра за още 144.4 точки, с което събра сбора от 257.3.
Втори и трети завършиха съответно представителите на домакините Александър Знишчол и Пьотр Жила с 253.5 и 252.9 точки.
Зографски спечели и квалификацията в Шчирк снощи, след като получи 138.8 точки след опит от 105.5 метра.
Така българинът излезе начело във временното класиране в Гран при веригата след третия кръг с 280 точки. Втори със 198 е швейцарецът Грегор Дешванден, пред Александър Знишчол със 136 точки.
Утре в Шчирк (Полша) предстои още едно състезание от Гран при веригата по летен ски скок.
фото FIS

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори