С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Нов подиум за Влади Зографски във веригата Гран при

Четвърти пореден подиум в стартовете от лятната верига Гран при постигна днес най-добрият ни ски скачач Владимир Зографски. На малката шанца в Шчирк (Полша) националът ни зае второ място със 137,4 т (101,5 м). Първи е Пьотр Жила (Полша), който скача пред родна публика. Той прелетя 105 м и получи 143,7т. По решение на журито състезанието бе прекратено след първия опит. Ден по-рано Влади спечели първия старт в Шчирк. В полския курорт участваха почти всички от най-добрите ски скачачи в света.

Следващите 2 старта от веригата ще са в Рашнов (Румъния) на 23-24 септември. След 4 от общо 9 състезания Влади Зографски води убедително в класирането за Гран при с 360 т, пред Грегор Дешванген (Швейцария) – 234 т.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Пешков и Димитрова спечелиха масовия старт за Купа „Рол ски“ в Сапарева баня

Даниел Пешков и Валентина Димитрова спечелиха масовия старт на 10 км (свободен стил) при мъжете и жените от втория ден на Купа „Рол ски“ в Сапарева баня.

Калина Недялкова спечели първия старт за Купа „Рол ски“ в Сапарева баня

Националката Калина Недялкова спечели първия старт при жените от Купа „Рол ски“ в Сапарева баня.

Владимир Зографски с трета победа във веригата Гран при

Владимир Зографски продължи и днес доминацията си в лятната верига Гран При по ски-скок.

генерални спонсори
партньори