С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

78 състезатели стартираха в първото издание на Купа „София“ – ролери

Първото издание на Купа „София“ с ролери събра днес в Южния парк на столицата 78 състезатели от всички възрастови групи и от 6 клуба. Те минаха през квалификации, а след това първите 4ма по време се класираха за финалите.

Атрактивната надпревара, организирана от Българската федерация по ски с подкрепата на „София – европейска столица на спорта“, бе част от инициативите по повод Европейската седмица на спорта – „Be Active“ на Министерството на младежта и спорта.

Първи при мъжете в дисциплината „Спринт – свободен стил“ на 1200 м е Даниел Пешков (Банско), пред Кристиян Божилов „Паничище 2009“ и Кирил Пиперевски „Узана 2007“.

При жените победата в същата дистанция бе за Валентина Димитрова „Паничище 2009“. Втора е Калина Недялкова „Александър Логистик“, а трета – Любослава Дюлгерова „Александър Логистик“. Всички резултати може да намерите на сайта на БФСки.

Сред наградилите призьорите бяха Теодора Саракостова, представител на Министерството на младежта и спорта, което е главен координатор в България на „Европейската седмица на спорта – Be Active“, доц. Петър Зографов от НСА и Веселин Цинзов, координатор „Ски бягане“ в БФСки.

 

 

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори