С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

78 състезатели стартираха в първото издание на Купа „София“ – ролери

Първото издание на Купа „София“ с ролери събра днес в Южния парк на столицата 78 състезатели от всички възрастови групи и от 6 клуба. Те минаха през квалификации, а след това първите 4ма по време се класираха за финалите.

Атрактивната надпревара, организирана от Българската федерация по ски с подкрепата на „София – европейска столица на спорта“, бе част от инициативите по повод Европейската седмица на спорта – „Be Active“ на Министерството на младежта и спорта.

Първи при мъжете в дисциплината „Спринт – свободен стил“ на 1200 м е Даниел Пешков (Банско), пред Кристиян Божилов „Паничище 2009“ и Кирил Пиперевски „Узана 2007“.

При жените победата в същата дистанция бе за Валентина Димитрова „Паничище 2009“. Втора е Калина Недялкова „Александър Логистик“, а трета – Любослава Дюлгерова „Александър Логистик“. Всички резултати може да намерите на сайта на БФСки.

Сред наградилите призьорите бяха Теодора Саракостова, представител на Министерството на младежта и спорта, което е главен координатор в България на „Европейската седмица на спорта – Be Active“, доц. Петър Зографов от НСА и Веселин Цинзов, координатор „Ски бягане“ в БФСки.

 

 

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Зографски със 17-то място на голямата шанца в Рука

Владимир Зографски зае 17-то място във втория старт за Световната купа за новия сезон на голямата шанца в Рука (Финл).

Алберт Попов продължава с тренировките в Кабдалис

Най-добрият български алпиец Алберт Попов продължава тренировките в шведския курорт Кабдалис. Попов и неговият екип са там вече втора седмица.

Даниел Пешков и Калина Недялкова с по 2 титли от държавното с ролкови ски

Даниел Пешков (Банско) и Калина Недялкова (Александър Логистик) спечелиха до момента по две титли от лятното държавно по ски бягане с ролкови ски.

генерални спонсори
партньори