С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Влади Зографски удържа първото място във веригата Гран при

Най-добрият ни ски скачач, Владимир Зографски, днес завърши шести в поредния старт от лятната верига Гран При. На 90-метровата шанца в Рашнов, Румъния, самоковецът бе трети след първия опит с 91 м и 117,6 т.

Във финалния скок, Влади постигна 89 м и събра общ сбор от 233 т, което му отреди шестото място. Победата е за Грегор Дешванден (Швейцария) – 243,7 т (93 и 92 м).

За Зографски това бе първи старт в лятната Гран При извън подиума, след 2 победи и 2 втори места. Независимо от шестото място днес, обаче, той удържа първото място в генералното класиране с 400 т. Дешванден е втори с 334 т. Утре в Рашнов е следващият старт от веригата Гран При, който пак ще е на 90-метровата шанца.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Банско приема за първи път световна и европейска купа по сноуборд

Българската федерация по ски получи поредно признание по време на календарната конференция на ФИС в Порторож.

Талантите ни в сноуборда са отбор на месец март

Младите ни звезди в сноуборда Тервел Замфиров, Кристиан Георгиев, Петър Гергьовски и Александър Кръшняк спечелиха 9 гласа от общо 25 на спортните редакции в анкетата на Пресклуб „България“ за март.

Българска федерация по ски отпразнува своя 100-годишен юбилей

Българската федерация по ски отпразнува подобаващо своя 100-годишен юбилей.

генерални спонсори
партньори