С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Владимир Зографски с трета победа във веригата Гран при

Владимир Зографски продължи и днес доминацията си в лятната верига Гран При по ски-скок. На малката шанца в Рашнов (Румъния), националът ни спечели драматично срещу победителя от вчера, Грегор Дешванден (Швейцария). Зографски поведе след първия опит с 96 м и 121,5 т. Швейцарецът бе втори с 95,5 м и 121,3 т.

Във финалния скок, Дешванден постигна 102 м, за които получи 129,8 т. Той излезе начело с общ сбор от 251,1 т. Като лидер от първия опит, Влади скачаше последен. Той демонстрира завидна психика, като преодоля 97,5 м и получи 130,5 т. С общ сбор от 252 т, той взе третата си победа за сезона в Гран При веригата. Дешванден остана втори с 251,1 т.

С успеха си днес, Зографски вече има 500 т и води убедително в генералното класиране, само 3 старта преди края на веригата. Дешванден е втори с 414 т.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Зографски със 17-то място на голямата шанца в Рука

Владимир Зографски зае 17-то място във втория старт за Световната купа за новия сезон на голямата шанца в Рука (Финл).

Алберт Попов продължава с тренировките в Кабдалис

Най-добрият български алпиец Алберт Попов продължава тренировките в шведския курорт Кабдалис. Попов и неговият екип са там вече втора седмица.

Даниел Пешков и Калина Недялкова с по 2 титли от държавното с ролкови ски

Даниел Пешков (Банско) и Калина Недялкова (Александър Логистик) спечелиха до момента по две титли от лятното държавно по ски бягане с ролкови ски.

генерални спонсори
партньори