С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Владимир Зографски с трета победа във веригата Гран при

Владимир Зографски продължи и днес доминацията си в лятната верига Гран При по ски-скок. На малката шанца в Рашнов (Румъния), националът ни спечели драматично срещу победителя от вчера, Грегор Дешванден (Швейцария). Зографски поведе след първия опит с 96 м и 121,5 т. Швейцарецът бе втори с 95,5 м и 121,3 т.

Във финалния скок, Дешванден постигна 102 м, за които получи 129,8 т. Той излезе начело с общ сбор от 251,1 т. Като лидер от първия опит, Влади скачаше последен. Той демонстрира завидна психика, като преодоля 97,5 м и получи 130,5 т. С общ сбор от 252 т, той взе третата си победа за сезона в Гран При веригата. Дешванден остана втори с 251,1 т.

С успеха си днес, Зографски вече има 500 т и води убедително в генералното класиране, само 3 старта преди края на веригата. Дешванден е втори с 414 т.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори